Melkefrie proteinpannekaker

/sponsorlink

Hei!

Jeg er hjemme med to søte, men småsyke gutter på andre dagen, så det blir ikke så mye jobb. Jeg klarte også å lage en noe mislykka jordskokksuppe i går, så da ble det noen raske pannekaker i stedet.

Oppi røra: (ca 4 stk)

2-3 dl havremelk
ca 1,2 dl Eggehviter – nå trenger du ikke å dra til Sverige lenger!
4-5 ss havremel (eller mer til passe tykk røre)
2 ss speltmel
en klype salt
1 ts kardemomme

Stekt i cooking spray med 2 kcal per trykk, et voilá!

Jeg hadde fløyelsmykt peanøttsmør og jordbærsyltetøy inni, digg!

Fortsatt god tirsdag ♥

9 tanker om “Melkefrie proteinpannekaker

  1. avatarBenedicte

    Hei!
    Jeg har en sønn som er allergisk mot egg og melk, og ser nå at du ikke lager mat med egg og melk. Jeg viste ikke at man kan erstatte egg med pulver osv. Noen pulver du anbefaler?
    Mvh Benedicte

  2. avatarA.

    Hvilket sammentreff. Jeg har alltid reagert på laktose, men i det siste har jeg blitt direkte syk av laktosefri melkeprodukter også.
    Lurer på om det er grunnet melkeproteinet. Tester ut melkefri kost nå, men savner gulost og smør!
    Å steke i olje gir ikke helt den samme smaken.
    Hva synes du om smaken på havremelken? Jeg kjøpte denne på Kiwi https://www.alpro.com/no/produkter/drikke/kokosnott/original.
    Den smakte sterkere kokos enn forventet, så det ble ingen slager å ha den i kaffen. Tipper dog den vil smake godt i kokospannekaker med kokosmel, cocosa og revet kokos..med smeltet melkefri sjokolade..mmm..

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    Hei! Disse pannekakene inneholder flytende eggehvite 🙂 Litt usikker på hva slags pulver du spør om? Melk erstatter du veldig lett med enten havremelk eller kokosmelk.

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    A: Jeg tester ut en melkefri diett nå, men den er nok over om en ukes tid da det ikke har vist vesentlig bedring hos mini. Yoghurt, smør og gulost savner jeg veldig mye! Jeg liker havremelken veldig godt, så den kommer jeg faktisk til å fortsette med 🙂

  5. avatarM

    Takk for supert tips! Jeg som ikke takler eggesmaken har ikke laget pannekaker og vafler pga det, men dette skal jeg prøve. Har brukt masse hvitter i marsipan før jeg ble student 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *