En melkefri helg

Hei og god mandag!

Da har jeg hatt en melkefri helg og det har egentlig gått bedre enn fryktet! Det finnes så mange fine alternativer, så jeg starter ny uke med godt mot. Jeg har ikke rukket å være så veldig kreativ ennå, så det ble fredagstaco og lørdagspizza uten rømme og ost, og sushi på søndag. 

Til og med lille M smakte nigiri med laks og likte det, riktignok uten soyasaus eller annet.

Ellers fant jeg fort ut hva lørdagskosen kunne være;

Og kokosbolle! Rart med det, det var noe av det jeg fryktet å miste mest.. lørdagsgodtet. #søtmomsutavenannenverden

Skyr er for øvrig byttet ut med lomper/knekkebrød med egg – og majones om jeg virkelig skal slå på stortromma.

Og melkefrie lapper;

Oppskrift: (3 stk)
1 egg
2 dl havremelk (eller kokosmelk)
4 ss havremel
2-3 ss speltmel
1 ts kardemomme
en klype salt

Jeg lager kun på slump, så tilgi meg om oppskriften ikke er helt riktig. Konsistensen skal bli som vaffelrøre, så det er bare å justere deretter.

Med et dryss sukrinmelis (/sponsorlink) og sukkerfritt jordbærsyltetøy.

Jeg har ikke merket noe særlig minskning av refluks for den minste sjefen, men det sies at det tar en stund – det er derfor man prøver kostholdsendring i tre uker. Det som imidlertid skjedde i helgen var at jeg kunne gå tur med han i v-o-g-n-a! Måtte gå litt med bæresele først, deretter vogna i over en time. Mulig det bare var flaks, men det var i hvert fall veldig hyggelig. Jeg liker best at han ligger nedi der når det blåser og er kjølig ute, i hvert fall på en så lang tur.

Mulig jeg prøver igjen i dag, vi må komme oss til butikken og handle inn til nye, inspirerende retter til Shape Up 🙂

7 kommentarer til “En melkefri helg

 1. Susanne

  Blir spennende å følge deg med melkefritt kosthold! Har selv en sønn på 3 mnd med sterk mistanke om refluks, og jeg begynte med melkefritt for ca 2 uker siden. Og jeg tror det hjelper? Nå kan han hvertfall ligge flatt lengre enn noen minutter og setter ikke så i halsen! Men å ligge i vogn må vi fortsatt jobbe med ?

 2. Kristine

  Susanne: Så bra da! Små gleder på veien 🙂 Her kan han ligge noen minutter i babygym, og liker det faktisk. Prøvde for øvrig vogna igjen dagen etter, og da funket det ikke 😉 Lykke til videre, håper de vokser det fort av seg ♥

 3. Maren Almhjell Olsen

  Hei! ?
  Fantastisk herlig blogg!
  Ser du har begynt på melkefri diett!
  Har gutten din fått påvist refluks, eller er han også utredet for melkeallergi? Har selv en sønn på 16 mnd med melkeallergi (dog ikke refluks), og fikk vite av overlegen på barnepoli Ullevål at det kunne ta opptil 6 uker før alt av melk er ute av systemet, både for mor og barn. Merkes spesielt godt om kosten hovedsaklig består av morsmelk så klart.
  Ville bare gi en heads up så du ikke mister motet etter tre uker. Men nå snakker jeg på bakgrunn av melkeallergi da, ikke refluks. For mange henger dog disse sammen.
  Er ei fantastisk gruppe på fb som heter «Barn med melkeallergi». Der er det utrolig mye kunnskap blant foreldre med barn som har både mpa og refluks. Hjulpet meg mye med tips og råd i alle fall ?

 4. Kristine

  Maren: Hei! Takk for det! 😀 Det er mistanke om stille refluks, ikke melkeallergi, så derfor kan det hende at ting blir bedre etter 3 uker.. jeg gir det en sjanse, men noe sier meg at dette er en del «fjerde trimester» også. Takk for tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *