Proteinkokoskuler og fjerde trimester

Heisann!

Da har jeg laget noe med proteinpulver for første gang på nærmere ett år tror jeg. Det har aldri vært en fast del av kostholdet mitt, og blir som dere skjønner kun brukt i sunne fristelser innimellom.

Proteinkokoskuler er laget på 2 minutter, og det er gull verdt når man ikke har noe særlig tid til å stå på kjøkkenet;

5 stk: (ca-oppskrift)
35 g sjokoladeprotein (m/sjokoladebiter)
25 g havregryn
1 ss havremel
2-3 ss melk eller vann
1 ss valgfri søtning
1 ss kokos til å rulle i

Rør sammen, rull kuler, og sett i kjøleskap eller fryser.

Ellers er lillebror blitt 5 uker, og det har vært noen travle, intense og fantastiske uker – i hvert fall da han smilte for første gang forrige helg *smelt*. Det må være slike øyeblikk som gjør 2-3 timer med nattesøvn verdt det.

Fjerde trimester gjør seg virkelig gjeldende, han kan ikke legges ned et lite øyeblikk uten full gråt, men i motsetning til sist så er jeg forberedt og gjør det beste ut av det i stedet for å jobbe imot det. Jeg kunne ønske at det ble snakket om ved svangerskapskontroller og/eller helsestasjonen, det tror jeg hadde hjulpet mange mødre som opplever det samme.
Det er overveldende mens det står på og man sover/spiser/går/sitter på do (!) med babyen klistret på seg og lurer på hva som skjedde, men det er helt normalt, man er ikke alene om å ha det sånn, og det går seg til når de blir litt eldre. Det viktigste du gjør er å skaffe deg godt bæretøy.

Uansett – i går hentet jeg babygymmet for å teste om han ville ligge litt der. Han har festet blikket fra han ble født og holder hodet sitt helt fint, så han er veldig interessert i ting rundt seg. 

Og hurra, han synes det var spennende og veivet etter lekene. Riktignok bare i noen få minutter, men målet er ikke nødvendigvis at han skal ligge der så lenge. Får jeg til to styrkeøvelser om dagen skal jeg si meg fornøyd 😀

God søndag!

12 kommentarer til “Proteinkokoskuler og fjerde trimester

 1. Silly

  Min lille gutt er 1 mnd nå, og han er som din – klistret til meg hele dagen. Syntes det er litt frustrerende innimellom men fint å lese at du tar det så med ro. Kanskje jeg og må prøve litt mer på det, og teste ut bæreselen ?

 2. Kristine

  Silly: Det er absolutt intenst, og det er lov til å kjenne på frustrasjonen innimellom – det gjør jeg selv. Anbefaler deg å godta at det blir slik i noen uker til, og sett han i bæresele så du får armene fri 🙂

 3. Tonje

  Så bra du tar dette opp så flere blir obs på at det er helt normalt ❤️ Min gutt var helt lik. Men jeg var ikke forberedt og jeg følte alle andre babyer sov i egen seng hele natten og godtok å godtok å ligge litt alene på dagtid. Men plutselig, etter mange uker lå han på matten i hele 15 minutter alene. Fornøyd og kikket rundt? Så en dag gråt han ikke når jeg la han i vognen. Nå er han blitt 5 mnd og sovner i egen seng kl 19. Og nå savner jeg til tider å ha han på meg? Jeg godtok situasjonen vår tidlig og har ikke vært så mye frustrert. Men om jeg visste hvor alt for fort tiden med de små går så skulle jeg prøvd å nyte hvert sekund enda mer ?

 4. Kristine

  Tonje: Jeg gleder meg veldig til trilleturer med han! Så bra at du godtok situasjonen tidlig, jeg brukte dessverre mange uker sist gang på å forstå hva dette var og hva jeg skulle gjøre for at det skulle «bli bedre». Nå vet jeg heldigvis hva det kommer av, jeg vet at det går over, jeg vet at jeg kommer til å savne det (!), og at tiden går så altfor fort ♥

 5. Maria

  Anbefaler deg virkelig å melde deg inn i norsk bæregruppe på Facebook dersom det blir mye bæring ? Det finnes så mye fantastisk bæretøy til baby, både seler, sjal og en mellomting. Ser du bærer i babybjørn, men det finnes så mange andre seler som er bedre for både deg og baby ? Men det viktigste er at du bærer Og trives med det! ?

  Er så fantastisk å ha de så nære! Syns du et utrolig flink som klarer å se det positive i det! ? Er til vanlig en ikke – kommenterende leser, men syns det er kjekt å få oppdateringer innimellom ?

 6. Kristine

  Maria: Takk for kommentaren din, enig – jeg synes det er så koselig å kunne gi han den nærheten og tryggheten han trenger ♥ ♥ Jeg vet at mange har sterke meninger om hva slags bæretøy som er best, så jeg har ikke skrevet noe om det. Jeg synes Babybjørn er enkel å få på/av, så den sitter jeg ofte med her hjemme – da ligger han på meg og det er ikke noe belastning som blir «feil» sånn sett. Når jeg går ute så bytter jeg ofte på med elastisk bæresjal 🙂
  Hyggelig at du leser her 🙂

 7. Anette

  Bra tema! Dette burde man få vite at er normalt før babyen kommer. Min gutt er 2 mnd og liker ikke å ligge alene. Og når man da får høre av andre at dette ikke er normalt, at de må kunne ligge litt alene. At jeg har gjort han bortskjemt ved å holde/bære og la han ligge på meg og ved siden av meg i senga, har gjort at man blir litt usikker og frustrert. Han liker heller ikke å ligge i vogna/vugga eller nesten. Han vil kun ligge på bbhugme ammeputa jeg har knytt rundt livet, eller liggende på brystet. Dette gjelder også på natta..
  Man vil ikke noe annet enn å kose seg med babyen sin, og tiden går jo så fort! ? Det er ikke lenge til han ikke vil ligge/sitte i ro for å kose. Men det hadde vært fint å vite at nærheten er vanlig hos små babyer. Og at griningen også er normalt, at man ikke har gjort de bortskjemte, men at de bare trenger nærhet…

 8. Kristine

  Anette: Enig, kunne ønske det var snakket mer om. Jeg fikk også høre at jeg gjorde eldste gutten min bortskjemt og en bjørnetjeneste ved å bære så mye (også etter at han lærte seg å gå), men heldigvis har jeg aldri hørt på sånt tull 😀
  Noen babyer vil bare ikke ligge alene, sånn er det bare.. hadde flere visst om det, så hadde de kanskje skjønt hvorfor vi gjør som vi gjør ♥ Nyt tiden videre, om bare et par uker så snur det kanskje sakte men sikkert for dere 🙂

Det er stengt for kommentarer.