Sunne pizzasnurrer og lillebror kenguru

Titt-tei!

På tide å stikke innom med litt matinspo, så I dag har jeg hentet frem noen supre pizzasnurrer til dere. Disse er perfekte til lunsj, på tur, eller i matboksen til både liten og stor.

Jeg har valgt pølser i mine, men du kan velge karbonadedeig, salami eller det du måtte ønske.

Oppskrift: (12-14 stk)
400 g speltmel
100 g havremel
ca 3,5 dl melk
60 g romtemperert smør
40 g kesam
1 pose tørrgjær
2 ts fibersirup
1 ts salt

1 egg (til pensling)

Fyll:
4-5 grillpølser
2 ss ketchup + 2 ss tomatpuré
100 g gulost i terninger
oregano, paprikapulver og hvitløkspulver

Varm opp melk og smør til lunken temperatur. Ha mel, salt og tørrgjær i en bolle, tilsett melkeblandingen og rør litt rundt. Tilsett kesam og sirup og elt deigen godt i et par minutter, jeg brukte kjøkkenmaskin til dette. Tilsett litt mer havremel om du ser at deigen blir for klissete. Sett til heving et lunt sted i 45 min. 
Ha litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut til en stor rektangel. Smør ketchup og tomatpuré utover, fordel grillpølser og ost i mindre biter over hele, krydre godt. Rull sammen som en rullekake og skjær i passende biter. Plasseres på et bakepapirkledd brett og etterhev i 20 minutter.
Ha deretter bollene i ovnen på middels/lav rist på 220 grader i 15-18 min.

Smaker aller best lune og ferske, men de kan også fint fryses.

Håper det smaker!

Ellers var lille I hele 4 uker gammel i går! Vi begynner å venne oss til den nye tilværelsen og siden man har vært igjennom barseltiden en gang tidligere, er man litt tryggere og mer avslappet. Jeg husker godt at jeg synes det var tøft sist, i tillegg til kolikk var jeg ikke forberedt på å måtte bære han konstant. Hvorfor ellers lager man babynest og myke vognposer liksom 😉

Det må jeg også denne gangen, han vil virkelig ikke ligge alene noen steder, men nå prøver jeg ikke å endre på det eller jobbe imot det.

Det er bare å rigge seg til med han på seg, eller sette på bæresele/sjal. Om jeg skal «klage» på noe, så må det være at jeg ikke får trent eller gått lang tur mens han sover, eller mest av alt får nok tid med lille M uten lillebror kenguru på meg.

Men, det sies at tiden går fort og det synes jeg nok at den har gjort når denne fasen er forbi også. Inntil da er det bare å nyte nærheten og stryke ansiktet sitt i det silkemyke håret hans.

Om bare 2 uker er jeg tilbake i gradert jobb også, men stikker innom noen ganger til før det. 

Fortsatt god søndag ♥

9 kommentarer til “Sunne pizzasnurrer og lillebror kenguru

 1. Merete

  Er i samme situasjon som deg! Frustrasjonen jeg kjente litt på da storesøster aldri sov andre steder enn på meg er ikke tilstede nå med lillesøster. Jeg visste jo det var sånn. Nå koser jeg meg med slipset mitt, mens storesøster fortsatt kan få mye oppmerksomhet når man bærer i bæresele. Vogn, vognposer, babyseng og babynest må være en dårlig spøk bare:-P.

  Det er virkelig noe med at man er mer erfaren med nummer 2 altså. Nyt tiden!

 2. LindaJ

  Hei!
  Nettopp funnet ut at jeg er gravid 5+3, har en enormt forkjærlighet for havregrøt på morgenen, med en scoop vanilje proteinpulver fra Nutramino.
  Er dette noe jeg må slutte med nå?
  Har kuttet helt ut alt som er nei som energi drikker, ibux, diverse oster osv, men akkurat protein pulver er jeg litt usikker på?

 3. Kristine

  Merete: Jeg er veldig glad for at jeg hadde det på samme måte første gangen, da ble det liksom ikke et «sjokk» denne gangen. Men, nå har jeg dårlig samvittighet overfor storebror i og med at jeg ikke visste bedre/mer om «fjerde trimester».
  Nyt tiden du også ♥

 4. Kristine

  Stine: Min er faktisk mer glad i bæresele enn bæresjal, men jeg har Aldoria bambus-sjal 🙂

 5. Kristine

  LindaJ: Gratulerer! Dette må du nesten kjenne litt på selv. Jeg har aldri brukt proteinpulver fast, kun et par ganger i måneden når jeg har bakt o.l. Når det er sagt så har jeg fortsatt å drikke fun-light, spise skyr, proteinbarer osv, det handler om mengde (søtning) og jeg tror neppe en scoop proteinpulver er skadelig på noe som helst måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *