Den første uka som tobarnsmamma

Altså, dette innlegget har jeg brukt et par dager på å skrive. Ikke fordi det er så mye jobb eller vanskelig, men fordi jeg aldri får satt meg ned (alene) lenger – haha. Det er med andre ord full rulle her i huset, men nå begynner hverdagen og rutinene så smått å komme tilbake etter en lang og fin sommerferie.

Det er godt over en uke, nærmere bestemt 9 dager, siden jeg kom hjem fra sykehuset med lille I og samtidig kunne omfavne lille M som ventet på meg hjemme. To av de vakreste menneskene jeg vet om – tenk at jeg skulle få være så heldig.

Etter noen dager ville storebror ta og stryke på lillebror, et utrolig fint øyeblikk som heldigvis og overraskende kom mye tidligere enn jeg hadde turt å håpe på.

Vi lar han ta det i hans eget tempo, oppmuntrer, men maser ikke, og fokuserer på å gi han masse oppmerksomhet og leketid. Da merker jeg at det blir lettere å si at han må vente litt fordi lillebror skal eller trenger det ene eller det andre.

Sånn bortsett fra det opplagte styret med melkespreng, to timer nattesøvn totalt og følelsen av å vinne i lotto om man rekker å dusje OG sminke seg, så nytes livet og jeg ville ikke hatt det noe annerledes.

Det har blitt både grandiosa og sushi til middag noen dager, men nå er jeg back on track. 

I går ble det verdens enkleste tomatsuppe;


Du trenger kun tomater, buljong, eddik, ketchup, salt, pepper..

..rødløk og litt smør.

Som tilbehør hadde vi rundstykker med smør og kokte egg.


Og etter 10 minutter er alt klart!

I dag spiste vi spaghetti og kjøttsaus, med brokkoli, mais, paprika, agurk og avokado (!) til. Det var det lille M som bestemte – han er kanskje ikke så flink til å spise all slags mat, men frukt og grønt er han rå på.

Jeg har savnet å lage mat, og jeg kjenner at jeg savner å fotografere og dele med dere. I slutten av denne måneden er jeg for øvrig tilbake i gradert jobb og lover masse godsaker her på bloggen.

Sånn helt til slutt – lørdagskvelden til en nybakt mamma;

Hei livet i et nøtteskall!

Og litt tid innimellom brukes på nettshopping;


Med både dinosaurbursdag og navnefest i nær fremtid, så er e-bay godt å ha.

Ellers gikk vi en lang tur i deilig solskinn i går, en time uten et eneste grynt fra vogna (!). Jeg har savnet gåturer og selv om jeg fortsatt kjenner bekkenet foran, så er det ikke i nærheten av så vondt som da jeg var gravid. Nå er faktisk mitt største problem en verkende rygg både på grunn av tungt frontparti (kremt), dårlig holdning og evigheter siden forrige ryggøkt. Gleder meg derfor til litt styrketrening igjen.

Det var det hele fra ammetåka kriweb – vi blogges plutselig! ♥

10 kommentarer til “Den første uka som tobarnsmamma

 1. Silje

  Så godt å lese at dere har det bra! Kjenner meg igjen fra da jeg var i samme situasjon ?❤️

 2. Solrun

  Herlig innlegg Kristine! Håper du får en fin barseltid? kjenner meg igjen med ryggvondt i spedbarnstia, ble bedre med fjellturer og enkel ryggstyrketrening. Kos deg både mellom og i slagene ?☀️

 3. Renate

  Hei, fine normale tobarns mamma -med en ekstra dæsj super krefter?Nydelig lesning, ærlige bilder og hverdag?Nyt?

 4. A.

  Nydelig bilde av storebror og lillebror! Selv med to små barn er du mer avansert på kjøkkenet enn jeg er uten barn 😛

 5. Hanne

  Så moro å lese litt om hverdagen din! Det er skikkelig stas å få «være med hjem» til deg på dette viset ☺️

  Godt at det går fremover med storebror! ?

 6. Kristin

  Så godt å lese oppdatering frå deg. Er så glad på dokka vegne. Nyt tida! Eg såg tilbake på bildene av Erle idag tidleg frå då ho var nyfødd ( for 7 mnd. sidan),og eg synes tida har gått så forbaska fort. Så Kristine, NYYYYYYT!
  Springerinneklem

 7. Hilde

  Hei Kristine!

  Hvordan syns du kroppen din forandret seg gjennom graviditeten, du som er vant til å trene mye – og da spesielt styrke? Var det sånn at det var veldig merkbart at du gikk ned i muskelmasse? Hvordan syns du trening i svangerskapet påvirket formen din generelt sett?

  Takk for fin blogg, forresten 🙂

  Hilsen nysgjerrig

 8. Sigrun Yttri

  ???….så koseleg bilete av deg og dei to herlege små❣️Tante Aud er stolt oldemor enda ein gong….og ho kan godt tenkja seg å få oppleva enda fleire av den sorten,trur eg❣️Eg trur ho blir»styggåmål»…som dei seier i Gudbrandsdalen….så det skulle ikkje forundra meg om ho blir tippoldemor og❣️ Kos dykk masse med dei små og kvarandre❣️Klem,Sigrun???

 9. Kristine

  Sigrun: Tusen takk! ♥ Vi besøkt mormor (Aud) i går, og hun synes det var veldig stas å få hilse på Iver, hun hadde glemt hvor små nyfødte er sa hun 🙂
  Ja, hun kommer til å bli høngammel (som vi sier her), haha. God helg! Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *