Sunn, norsk husmannskost

Hei!

I dag får dere en norsk klassiker til middag, nemlig kjøttkaker i brun saus;

img_9421

Oppskrift: (4 porsjoner)
600 g karbonadedeig
0,5 dl melk
1 ss potetmel
salt, pepper, allehånde og malt muskatnøtt (ca 1 ts av hver)
1-2 ss smør (til steking)
8 (ny)poteter

Ertemos:
200 g (frosne) erter
1 ss smør
en klype pepper

Tyttebærsyltetøy:
100 g tyttebær
2 ts sukrin gold

Sjysaus:
1,5 dl sjy fra panna
4 dl kraft/buljong
1,5 ss maisenna
et par dråper soyasaus

Fremgangsmåte
Mos sammen karbonadedeig, melk, potetmel og krydder. Bruk hendene og form til kjøttkaker, stek i litt smør til gjennomstekt. Kok poteter i en kjele med vann, middels varme i ca 35 min.
Kok opp vann i en mindre kjele og ha i ertene, 1 minutt holder. Mos ertene sammen med smør og litt pepper.
Ha tyttebær i en liten kjele og rør sammen med sukrin gold (kan også lages i mikro), la avkjøle før servering.
Lag en sjysaus ved å helle 1,5 dl vann oppi pannen du brukte til å steke kjøttkakene i, varm opp og rør godt rundt. Hell det over i en kjele med 4 dl kraft/buljong og tilsett maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med soyasaus, salt og pepper.

img_9426

Velbekomme!

Jeg har vært plaget av en veldig kvalme og halsbrann de siste dagene, så nå håper jeg ingen kaffe, veldig små måltider «ørten» ganger om dagen, samt en liten klunk med Gaviscon før jeg legger meg skal gjøre susen de siste tre ukene. Det har vært litt tøffere denne runden, men jeg klager ikke – for hvordan kan jeg egentlig det når det er et lite ivf-mirakel.


Sa noen dinosaur?

Mini er hjemme med meg i dag, sola skinner fra blå himmel og vi skal straks ut en tur ♥

God tirsdag!

6 kommentarer til “Sunn, norsk husmannskost

 1. Hanne

  Åh, norsk husmannskost altså, – og blondeduk og krystall! Tenkte på bestemor med en gang jeg så bildet 🙂 <3

  Halsbrann er noe dritt. Det er nok ikke så mye plass igjen til mat "nedi der" nå, så strategien din høres veldig god ut.
  Gaviscon er glimrende å ta etter måltid også, foruten smaken riktignok, så holder alt seg der det skal 😛
  Tenk, nå er det ikke lenge igjen 😀

 2. Kristine

  Hanne: Jeg gikk for bestemor-looken ♥
  Ja, fy fader jeg visste ikke hvor ille halsbrann egentlig var – det ER så ubehagelig 🙁 Det er absolutt verst om natta, så det hjalp da jeg skulle legge meg, men så kjente jeg at det kom snikende tilbake igjen etter noen timer. Men men, ikke lenge igjen nå nei 🙂

 3. Lisbeth

  Spennende og gøy å følge deg her på bloggen. Har selv termin med gutt nr.2 en uke etter deg ?
  Om gaviscon ikke hjelper gjennom hele natten så prøv titralac ? Jeg opplever samme problem men fikk mye mer hjelp av sistnevnte. Lykke til i innspurten! ?

 4. Kristine

  Utrolig kjedelig med plager i tillegg til hele prosessen med å produsere en baby i magen. Burde holdt bare det synes jeg! Jeg hadde det også myyye tøffere med graviditet nr 2. For meg følte jeg at mye av årsaken var at man ikke har sjanse til å ta like mye hensyn til seg selv som man hadde første gangen?????
  Lovehearts var tingen -og smakte godt?
  Du har lov å skrive at det er noe dritt med plagene selv om det er IVF-mirakel. For du er jammen flink til å være positiv i tillegg til ærlig ?? Om prosessen har vært lang og du er takknemlig så driter plagene i det når de kommer? Og det er godt å lese ærlige innlegg?? Jeg fikk nr 1 ganske samtidig som deg, og da var det så digg å lese at ikke det alltid er kjempe fint og harmonisk hos en profilert person også. Jeg hadde dårlig samvittighet for at jeg ikke klarte å kose meg heeeele tiden. Det er jo en utrolig omveltning, og det er forferdelig uten søvn, med brystbetennelser og en million bekymringer. Med nr 2 ble det mindre plager hos meg, men mer hos babyen. Og det som i alle fall jeg synes var vanskeligst; mindre tid til nr 1? Der måtte plutselig pappaen overta i mye større grad -som selvfølgelig gikk kjempe bra for ungen, og var veldig bra generelt. Bare litt vondt i et oversensitivt, hormonelt mammahjerte. Men så er det så herlig at alt det vonde går over og alt det gode blir der og blir større? Lykke til med siste innspurt! Håper plagene gir seg mot slutten og at du får en overkommelig fødsel?????

 5. Kristine

  Lisbeth: Åh, så gøy! ♥ Takk for tips, nå har det faktisk blitt bittelitt bedre. Jeg tror det å kutte ut kaffe, og spise litt vaniljeis på kvelden (hehe) har hjulpet.
  Masse lykke til til deg også!

 6. Kristine

  Kristine: Ja, ikke sant! De kroppslige endringene burde holde i massevis 😀
  Det er nok som du sier, jeg ligger ikke akkurat og hviler når jeg kjenner at jeg trenger det – jeg er jo allerede en mamma denne gangen ♥
  Oh, nå fikk jeg lyst på lovehearts!

  Tusen takk ♥ Jeg hadde en veldig tøff start med forrige som du vet, ikke bare den store omveltningen, men i tillegg kolikk og plager 🙁 Sikkert mye av det du nå opplevde med nr 2. Jeg kan bare håpe at mini 2 ikke har like mange plager, det er helt forferdelig å ikke kunne gjøre noe for at de ikke skal ha det vondt. Jeg gruer meg til mindre tid med han første, men det får jeg bare bite i meg de første ukene. Alt til sin tid 🙂

  Takk for det, håper du får en god sommer med dine to smårollinger ♥ ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *