Ny gravidoppdatering – blir det siste?

Da kommer gravidoppdatering nr 5!

Den første kan du lese her, den andre her, den tredje her og den fjerde her.

Hvor langt er du på vei: Uke 37

Termin: Medio juli

Kjønn på baby: Gutt

Babyen er stor som: En halv vannmelon, nesten 3 kg (!)

Kjenner du liv: Ja, det har vært litt ekstra mye nå i det siste og det er både slitsomt og betryggende. Det var et par uker med litt mindre, så jeg foretrekker litt for mye av det gode egentlig.

Hvordan går det med treningen: Det blir pumping av rygg og skuldre, og daglige sykkelturer for å hente i barnehagen. Det holder nå i siste innspurt, jeg velger å prioritere turer (les: vagging) og lek med lille M da det er mer enn nok for bekkenet.

Plager: Litt halsbrann fortsatt, men det har blitt bedre. Lysere dager med solskinn hjelper på både humør og trøtthet, men det må gå i ett slik at jeg ikke rekker å kjenne etter. Bekkenet takket for seg for lenge siden, men det holder fint helt inn til mål. 

Fødselsforventninger: Jeg har trua! Jeg har selvfølgelig tenkt igjennom hele scenarioet om at det blir likt som sist, og til en viss grad forberedt meg på det så jeg ikke blir tatt helt på senga, men jeg må holde meg positiv for å ikke bli helt nervevrak.

Generelle tanker: Jeg tenker fortsatt mye på hvordan jeg skal klare å være like god og fullt ut mamma for to, spesielt i starten. Jeg har landet på at jeg kun får gjort mitt beste, og det riktige for meg er å være en smule oppofrende i overgangsfasen. Om det betyr søvnløse netter sittende på storebrors rom med et stykk ammende lillebror i armene, et par uker uten hårvask og nippet til galskap får så være. Bring it!

Innkjøp: Ny barnevogn, ammepute og bæresjal – det har det vært fra starten av. Nå har det i tillegg blitt et nyfødt-sete til Stokke-stol nr 2, et par klesplagg, ammeinnlegg, samt et søskenbrett til vogna. Planen var også en ny babycall, vognpose og babynest, men det har vi vært så heldig å få – kan vise dere de to sistnevnte litt senere.
Bilstol, vippestol, vugge, seng og haugevis av leker har han etter storebror.

Ukens cravings: Skolebrød!

Humøret: Er bra om dagen! Det hjelper som sagt på med solskinnsdager, og så er det nedtelling til sommerferie med lille M og etter hvert mannen.

Sist, men ikke minst – vi feirer 4 års bryllupsdag i dag!


Foto: Pernille Skaar

For en dag det var, for en mann jeg har ♥

Kontroll: Hadde jeg hos jordmor tidligere i uka, og det gikk veldig fint! Hodet ligger fortsatt ned, pulsen hans er ypperlig, blodtrykket mitt er lavt/normalt og formen ellers er fin. Neste kontroll er 4.juli, og det blir forhåpentligvis den siste.

8 kommentarer til “Ny gravidoppdatering – blir det siste?

 1. Berit Midthaug

  Du ser utrolig flott ut ? lykke til med fødsel etterhvert. Hilsen gravid i uke 28 ?

 2. Renate

  Lykke til i denne innspurten, du vil nok overraske deg selv med hva du får til nå?Du er den fødte mor, du er så ydmyk og så sterk-den beste kombinasjon?Hold fast i det fine livet deres. Livet er her og nå❤️Gleder meg til å følge oppskrifter og det som hører med?

 3. Susanne

  Jeg har fulgt deg en god stund og det er ekstra morsomt da vi har liggi hakk i hæl både med bryllup og barn. Giftet meg 23/6 2012 og fikk barn 7/9 2014 og sistemann kom nå 3/5. Jeg er selv utdannet innenfor trening så det er gøy å følge deg. Jeg ønsker deg lykke til med fødsel og mitt gode råd du skal ta med deg inn i rollen som 2 barnsmamma er at du er en bra nok mamma. Min største utfordring når siste gutten kom var den evige dårlig samvittigheten ovenfor eldstemann som hele tiden har vært en» baby» og hengt på mamma. Minn deg selv på at det er kun for en periode at den minste får mest fra deg og barna er langt mer tilpasningsdyktig enn vi tror. Lykke til?

 4. Kristine

  Renate: Jeg håper det! 🙂 Aw, takk ♥ Jeg holder fast ved alt det fine, og føler meg som verdens heldigste – snakk om å trekke vinnerloddet.
  Takk, gleder meg til å fortsette å dele!

 5. Kristine

  Susanne: Oi, vi har valgt så og si samme vei 😀 Så morsomt, spesielt siden det er så mange uforutsette hendelser som dukker opp her i livet.
  Takk for råd ♥ Og lykke til videre med de to små!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *