Nydelig sukkerfri blåbærpai

egenreklame/sponsorlink

Hei!

Åh som jeg gleder meg til blåbærene popper frem i skogen! Da skal de nytes både au naturell, med fløte og sukrin, og i en lun pai.

Blåbærpai (8 porsjoner)
Paibunn
2 dl havremel
1 dl rugmel
100 g smør
3 ss kaldt vann

Fyll
400 g blåbær (fra skogen eller frosne)
50 g sukrin gold
2 ss potetmel

Tips til servering
Vaniljeis (se oppskrift 4 i boka under om du har den)
Pisket krem av fløte og sukrin+

Fremgangsmåte
Smuldre smøret i melet. Tilsett vann og elt deigen sammen til en fast deig. Trykk deigen ut i en smurt paiform (ca. 26 cm i diameter). Prikk deigen med en gaffel og fyll blåbærene i formen (bruker du frosne bær, trenger de ikke å tines først).
Bland sukrin gold og potetmel og dryss blandingen over blåbærene med en spiseskje. Rist litt i formen, slik at bær, sukker og potetmel blander seg. Stek paien på rist midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30-40 minutter. Avkjøl helt i formen, til fyllet har satt seg.

Håper det smaker! 🙂

Oppskrift og bilder er hentet fra boka Kristines sunne søte.

Nå skal dagen nytes videre med lille M, vi har en kosedag hjemme i dag. Eller det vil si, vi får se å komme oss ut (igjen) da vi skifter ut en del vinduer her hjemme i disse dager og det bråker. Tror uansett det er et par krone-is som roper på oss i butikken.

Fortsatt god onsdag!

6 tanker om “Nydelig sukkerfri blåbærpai

  1. avatarKristine Innleggsforfatter

    Nei, heldigvis! Elsker å plukke både markjordbær og blåbær 🙂

  2. avatarNorunn

    Lagde denne i dag til bursdagsfeiringen min. Godt mottatt av alle gjestene, og superlettvinn å lage. Takk for tipset! 😀

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    Norunn: Så hyggelig! Gratulerer med dagen (på etterskudd), og riktig god sommer!

  4. avatarLine Mari Mossestad

    Den her var fantastisk ?bakt 3 ganger denne uken til hyggelig kaffebesøk av venninner. Og så fantastisk enkel?ELSK!! Tusen takk?PS) nydelig med vaniljekesam og valnøtter ved.

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    Line Mari: Så hyggelig at den falt i smak! 😀 Fortsatt god helg til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *