Sunne og sukkerfrie peanøttbiter

/sponsorlink

Hei!

Håper dere har hatt en fin pinse hittil!

Disse godbitene lagde jeg tidligere i uka, og de ble borte det første døgnet. Med andre ord, du kan fint doble oppskriften! De holder seg flere dager i kjøleskapet, kan også fryses.

Oppskrift: (12 biter)
120 g peanøttsmør
50 g havregryn
15 g sukrin gold
40 g sukkerfri sjokolade
en klype salt (valgfritt, men godt dersom du bruker usaltet peanøttsmør)

Kna ingrediensene sammen og klem utover i en form med bakepapir nedi. Sett kjølig mens du smelter sjokolade i mikro/vannbad, smør sjokolade over og skjær opp i passende biter nå sjokoladen har stivnet.

Ca 90 kcal og nesten 4 gram protein per bit.

Søtt, salt og digg! Håper det smaker 🙂

Ellers har jeg (endelig) fått meg lånekort på biblioteket! Skjønner ikke hvorfor det har tatt meg så lang tid, men nå skal jeg heller ikke skryte på meg at jeg er noe lesehest. Motivasjonen for å endelig skaffe meg det er faktisk sønnen min, han elsker bøker, og dessuten er det flere fagemner jeg har lyst til å lese mer om. Så nå sitter jeg og søker etter gode bøker før vi stikker på museum senere. Noe må man jo finne på i regnværet!

Håper dere får en fin søndag videre!

6 kommentarer til “Sunne og sukkerfrie peanøttbiter

 1. Kristine

  Ja, bare merk deg at den mest antagelig inneholder både tilsatt salt, sukker og olje.

 2. Åse Kongsvik

  Hei Kristine! Så smart, her får ein både stilt «søtsuget» og tilført sunne saker, samtidig! Eg brukar reint økologisk peanøttsmør, det får ein i dei fleste dagligvarebutikkar no. Litt flytande akasiehonning blir bra som alternativ til sukrin, den er mild på smak og lett å få tak i.
  Takk for god inspirasjon til sunne godsaker:-)

 3. Kristine

  Åse: Hei! Ja, ikke sant! Har kost meg med sunne desserter i snart 10 år jeg nå 😀 Hyggelig å høre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *