Sunne donuts!

/sponsorlink

Det er jo National Donut Day!

Her får dere to ulike versjoner;

Banandonuts

Et par bittesmå, sunne og veldig gode banandonuts! Med glasur og hakkede mandler over.

Jeg har brukt en donuts-silikonform fra e-bay, men har du ikke det kan du helt fint lage disse som muffins.

Oppskrift: (10 stykker)
1 moden/brun banan
1 egg
0,5 dl melk
20 g sukrin gold
50 g havremel
40 g mandelmel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
en klype salt

Glasur
1 ss philadelphiaost
1 ss melk
1 ss sukrinmelis

Hakkede mandler (som topping)

Fremgangsmåte
Mos banan med en gaffel, pisk inn resten av ingrediensene. Fordel i former og inn i ovnen på 200 grader i 11-12 min. Lager du muffins vil steketiden bli et par minutter lenger.
Avkjøl og bre glasur over, strø hakkede mandler over til slutt.

Banan gir både sødme, saftighet og energi til disse godbitene, og ble godkjent av både liten og stor her i huset.

Supert som både frokost, mellommåltid eller en godbit til kaffen.

Doble sjokoladedonuts

IMG_8804

Oppskrift: (12 stykker)
2 egg
2 ss mager kesam
30 g sukrin gold
20 g mandelmel
20 g sjokoladeprotein
1 toppet ss kakao
1 ss fibersirup
1 ts bakepulver
en klype salt

Fremgangsmåte
Pisk egg sammen med søtning og kesam, tilsett tørrvarene litt etter litt.
Hell i donutformer (mine er kjøpt på e-bay) og inn i ovnen på 170 grader i 12-13 min.

IMG_8806

Som glasur har man flere muligheter, som for eksempel kokoskrem eller kesam iblandet kakao og søtning, philadelphiaost med sjokolade, eller smeltet sukkerfri sjokolade.

IMG_8808

Jeg har brukt smeltet sukkerfri melkesjokolade og vanlig kakestrø som pynt.

Ønsker du lyse donuts bytter du bare ut sjokoladeprotein med vaniljeprotein og sløyfer kakaopulveret.

IMG_9735

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *