Om jeg bare kunne dele meg i to..

Da kommer gravidoppdatering nr 4!

Den første kan du lese her, den andre her og den tredje her

Hvor langt er du på vei: Uke 33 / 8 måneder

Termin: i midten av juli

Kjønn på baby: Gutt

Babyen er stor som: En ananas! Det vil si rundt 2,1 kg

Kjenner du liv: Ja, seige bevegelser som gjør magen helt deformert. Tidligere var det mest om kvelden og natta, nå er det fullt kjør døgnet rundt.

Hvordan går det med treningen: Tja, joa. Rask gange på mølla har jeg vinket farvel til, det er rett og slett for vondt for bekkenet. Nå blir det gåturer med en egen vri, skyver bekkenet fremover og strammer rumpa mens jeg går (prøver å ikke se altfor dust ut), og sykkelturer. Lett styrketrening/tøying et par ganger i uka fortsatt.

Plager: Nå har halsbrann og en ekstremt trøtthet kommet snikende, herlich! Bekkenet er vondt, men det virker som det holder seg stabilt – jeg er i hvert fall blitt flink til å ikke fremprovosere noe unødig.

Fødselsforventninger: Jeg krysser fortsatt alt jeg har for at denne opplevelsen skal bli hakket bedre enn forrige gang, i det minste under 36 timer. Som bonus vil jeg gjerne slippe vakuum og bristet halebein da dette var verst i ettertid, men mulig det er for mye å be om – haha. Uansett, det viktigste er at alt går bra med oss begge.

Generelle tanker: Jeg har en sønn som er veldig glad i mammaen sin. Jeg liker ikke å kalle han mammadalt, det virker så negativt ladet, men sånn er det. Han er veldig knyttet til meg, vil helst være der jeg er, og at jeg skal være der han er. I kjølevannet av dette så gruer jeg meg til å være borte fra han under fødsel, og videre ikke strekke til i tiden etterpå. Jeg er livredd for at han skal føle seg tilsidesatt og nedprioritert. Om jeg bare kunne dele meg i to..

Det er først nå jeg innser hvor bekymringsløst jeg faktisk hadde det i forrige graviditet.

Innkjøp: Fortsatt bare vogn, ammepute og bæresjal. Jeg kjenner at jeg er ekstremt avslappet i forhold til det, har jo mye liggende fra lille M. Vi har fått noen bittesmå klesplagg i gaver til han (er de virkelig så små), og jeg har lyst til å kjøpe et par selv også, i tillegg til ny babycall, helseteppe og diverse.

Ukens cravings: IS. Saft-is, krone-is, Ben & Jerrys, you name it. 

Humøret: Det går opp og ned. Jeg blir oppgitt over meg selv de gangene jeg er nedfor eller klager, dette var tross alt svært etterlengtet etter en lang runde med både hormonkurer, exu og prøverør. Man kan ikke styre alle tanker eller hormoner som raser i kroppen, men jeg prøver å holde fokuset positivt.

Kontroll: Var jeg på hos jordmor tidligere i dag! Alt så fint ut, og hun mente også at hodet lå ned. Hal-le-luja! Lille M snudde seg ikke før i uke 40, så om lillebror har skjønt at han kan gjøre det litt før er det ingenting som er bedre enn det. Hodet er langt ifra festet, så jeg kjenner at jeg har lyst til å bevege minst mulig på meg for at han ikke skal snu seg igjen 😀

Ellers dukker det opp spørsmål om graviditet, trening, kosthold/kosttilskudd og diverse til meg både her og på mail innimellom. Så, har du noen spørsmål er det bare å spørre så skal jeg svare så godt jeg kan.

God tirsdag!

 

17 kommentarer til “Om jeg bare kunne dele meg i to..

 1. Vennlig beundrer ?

  Du ser så flott ut! Jeg var i akkurat samme situasjon som deg. Storebror(faktisk prøverørsbarn han også)var her kun 16 mnd når lillesøster kom til verden. Jeg var så bekymret over å være bort fra gutten min, og bekymret for tiden etter fødselen, for å ikke strekke til. Nå er lillemor 3 måneder og alt har gått som en drøm. Storebror er bare så stolt og flink, og overgangen har gått så bra for alle mann. Tror vi damer bekymrer oss mer enn nødvendig, det går som oftest veldig bra når situasjonen kommer ? Nyt den siste tiden med lillegutt i magen, og enda mer når han melder sin ankomst ? Du er flink – og god nok! ?

 2. Veronica G

  Åh, jeg sliter med å finne treningsklær som passer og som samtidig ikke tømmer lommeboka.. har hittil funnet en tights hos Stormberg, men ingen topper..
  Synes du ser smashing ut uansett! Har du noen tips?

 3. Line

  Nå har jo magen din virkelig poppet fram 🙂 får håpe du får en bedre fødsel denne gangen. Andremann her kom tre måneder før termin og måtte være på nyfødt intensiv i seks uker. Da hadde ikke mammahjertet det så godt når storesøster måtte være hos besteforeldre. Fikk kjempedårlig samvittighet, samtidig som jeg ikke fikk gjort noe med det. Så jeg kjenner igjen følelsen av å se at størstemann ikke føler seg prioritert. Tok det igjen senere med å shoppe alt av leker hun ville ha, og brukte mye tid på å prate, leke og bare være sammen. Det ordner seg til slutt 🙂

 4. Jane

  Ser kjempebra ut, ikke lenge igjen nå! ?? Spennende Og er sikker på det vik gå kjempebra med storebror oppi i det hele ?

 5. Kristine

  Åh, trenger slike historier nå – takk for at du deler. Så godt å høre at det har gått bra, og bedre enn forventet 😀
  Tusen takk ♥

 6. Kristine

  Jeg går for loose-fit topper nå om dagen! Den jeg har på meg i innlegget er denne, til halv pris nå: https://www.x-life.no/products/mesh-wordmark-tank-lys-gra
  Om du sorterer på pris så får du opp billige topper/de på salg, som f.eks her: https://www.x-life.no/categories/singletter?priceLow=124&priceHigh=300&sort=products_date_added
  Håper du finner noen fine! 🙂

  Når det gjelder tightser så er det litt verre, det er kun et par stykker som føles komfortable. Type denne: https://www.x-life.no/products/essentials-linear-tights-black
  og denne: https://www.x-life.no/products/d2m-3-stripes-long-tights-blackwhite

 7. Kristine

  Ja, nå er det liksom ikke noe tvil 😀
  Huff, for tidlig født er alltid så sårt.. godt å høre at det gikk bra, men kan tenke meg den fortvilelsen du har kjent på. Jeg vet ikke hvor jeg hadde gjort av meg.
  Satser på at jeg kan gjøre det godt igjen de gangene jeg er borte, ikke får vært der for han, eller må be han vente 🙂 Takk for gode ord ♥

 8. Silje

  Hei! Så spennende tider! ❤️ Jeg må bare si at jeg hadde akkurat samme situasjon som deg for noen måneder siden, men det gikk veldig bra. Den andre fødselen ble helt annerledes for meg. Første var lang og vanskelig, den andre gikk kjempefort og helt problemfritt, og jeg hadde ingen plager etterpå. Var ikke sliten slik som etter første, og jeg følte faktisk at jeg hadde overskudd til storebror også ?

  Jeg har et spørsmål som jeg håper du kan si noe om: hvor viktig er det å spise rett etter trening (styrke)? Jeg liker å trene ikke så lenge etter frokost, og da vil jeg helst ikke spise igjen før lunsj ( av praktiske årsaker). Jeg vil dusje, mate baby osv, og så spise når det er tid for lunsj. Er det noe negativt ved å gjøre det slik? Bør jeg ta en banan eller noe rett etterpå, eller har ikke det noe å si?

  På forhånd tusen takk for svar! ?

 9. Sandra

  Hei! Må først si at du ser fantastisk ut ?
  Og så har jeg et spørsmål: Hva er dine tanker rundt proteinpulver under graviditeten? Jeg synes det er så vanskelig å finne god informasjon/forskning på dette området. Jeg pleier å ha whey tech proteinpulver i havregrøten og i smoothie, men har ikke turt å bruke det nå etter jeg ble gravid.

 10. Nina

  Så koselig at du deler gravidoppdatering med oss:)
  Jeg kjenner meg godt igjen med ønsket om å dele seg i to… Har ei jente på 3 år, hun er veldig knyttet til meg fordi jeg hele tiden har vært der, mens pappaen har vært mye borte på jobbreiser. Nå er jeg i en fase på jobb hvor det er jeg som må reise endel, og det er ikke med lett hjerte jeg sier hadet til ei lita ei som aller helst bare vil være med mammaen sin.. Men jeg får bare håper det går seg til:)
  Lykke til i gravidinnspurten:D

 11. Kristine

  Takk for at du deler! ♥
  Nå spør du en som aldri har vært opptatt av å følge regler eller «det optimale», så mitt svar er at med mindre du har tatt deg helt ut så kan du fint vente et par timer med å spise. Om du har noe proteinrikt som f.eks et hardkokt egg eller en skyr, så kan du spise dette dersom lunsj plutselig skulle bli over to timer etter trening.

 12. Kristine

  Takk! 😀 ♥
  Proteinpulver er tørket melk med søtning, så det er i tilfelle søtningen man tenker på kan ha noe innvirkning. Jeg har alltid trodd på dette med måtehold, og mener det fortsatt gjelder her. Litt er helt greit! Nå har jeg imidlertid aldri sett grunnen til at folk velger proteinpulver daglig, men det er nok fordi jeg er over snittet glad i mat og har aldri hatt noen problemer med å få i meg nok mat, næring eller proteiner 😀 Jeg spiser skyr og drikker fun-light, så jeg får også i meg litt kunstig søtning uten at jeg tror dette er skadelig på noe måte.

 13. Kristine

  Huff, nei.. det er ikke så greit. Jeg prøver å tenke at adskillelsen er verst for oss, men det er uansett veldig vondt å si hadet til de :/
  Takk for det! 🙂 ♥

 14. Anonym

  Fikk tårer i øynene når jeg leste at du og ønsker og dele deg i to. Godt å lese at andre også kan kjenne på den følelsen. Har ei jente på 4 år som er ekstremt knyttet til meg. Har en pappa som er mye borte på jobb, så det er liksom meg og henne <3 og vi har det virkelig så utrolig kjekt og koselig ilag…føler meg grusom som sier jeg gruer meg til forandringen som kommer, men er så redd for at hun skal bli lei seg eller skuffet osv. :'(
  Alltid koselig å lese bloggen din. Mye motivasjon og inspirasjon .. Lykke til videre 🙂

 15. Kristine

  Jeg kjenner på de samme grue-seg-følelsene :/ Jeg vet jo at det går seg til med tiden, men jeg frykter de første dagene/ukene/månedene – for når vil de egentlig synes det er greit at mamma har blitt mamma til en til?
  Takk for det ♥ Det samme til deg!

 16. Tilbaketråkk: Ny gravidoppdatering – blir det siste? | Sunnere Livsstil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *