Crunchy fiskegrateng

Heisann!

Hverdagen kommer litt brått på for både store og små etter en langhelg, men nå er vi igang og i dag får dere servert denne gode middagen;

img_0093

Oppskrift: (2-3 porsjoner)
400 g torsk (eller annen fisk)
2 egg
2 ss mel
1 ss smør
4-5 dl melk
hvitløkspulver, malt muskat, salt og pepper
120 g makaroni
1 brokkoli
1 paprika
1 skive rødløk

Topping:
2 knekkebrød
6 pepperoniskiver
3 ss finrevet parmesanost

Fremgangsmåte:
Kok makaroni al dente, det vil si i halve koketiden og hell deretter av vannet.
Lag en saus av smør, mel og melk. Skill to egg; plommer i en bolle og eggehviter i en annen. Ta kjelen med sausen av platen og rør inn de to eggeplommene. Ha oppi makaronien. Stivpisk eggehvitene og vend inn helt til slutt.
Skjær brokkoli, paprika og rødløk i mindre biter og legg i en ildfast form. Skjær fisk i mindre terninger og legg over grønnsakene, krydre godt med hvitløkspulver, muskat, salt og pepper. Hell over makaroniblandingen, topp det hele med 2 finknuste knekkebrød (ha de i en pose og dunk med noe hardt), finrevet parmesan og pepperoniskiver. Bak i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.

img_0085

Håper det smaker!

Nå må jeg hive meg rundt og handle litt godsaker til neste oppskrift, det er nemlig en vegetarrett jeg har tenkt lenge at jeg må teste. 

God tirsdag ♥

6 kommentarer til “Crunchy fiskegrateng

 1. Hanne

  Fiskegrateng er knallgodt!
  Jeg liker også å lure inn litt parmesan i skorpen, og noen ganger blir det den superenkle versjonen hvor jeg legger hele fiskefileter rett i formen, topper med saus, tilsetter litt friske urter og hvitløk i brød+parmesanmiksen på toppen, og lar det godgjøre seg til fisken er gjennomstekt. Serveres med en frisk salat siden det ikke er grønnsaker i selve gratengen..
  Nom nom nom!

 2. Line

  Kan jeg spørre deg om noe når det gjelder proteinbar og barn? Min datter er snart fire år, og hver gang jeg spiser en proteinbar, så vil hun også ha. Hun har fått smake, men jeg er usikker hvor mye hun kan få. Har du noen råd ifht dette i og med at du også har en liten en (som kanskje også vil smake en gang i blant)? 🙂

 3. Stine

  GÅr det greit å sløyfe eggene hvis man ikke tåler egg? Må man erstatte det med noe eventuelt?:)

 4. Kristine

  Kjempegodt!
  Det er en smart måte å gjøre det på ja, men her må fisk være i bittesmå biter og kamuflert før det går ned 😀

 5. Kristine

  Jeg smugspiser de som regel – haha. Men, han har fått smake questbarer blant annet, og elsker det 😀 Siden det inneholder en del kunstig søtning, så viser jeg for sikkerhets skyld varsomhet på samme måte som når han får smake på skyr eller fun-light. Alt med måte tenker jeg, en smakebit i ny og ne er ikke farlig.

 6. Kristine

  Det går helt fint å sløyfe eggene, den vil bare ikke bli like høy/luftig uten eggehvitene. Jeg ville imidlertid ha tilsatt litt mer melk og mel slik at jeg fikk mer saus 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *