Sunn vegetarquiche

/inneholder sponsorlink

Quiche eller pai – hva er egentlig forskjellen?
En pai kan inneholde mye forskjell fyll, mens quiche nesten alltid består av en eggestand. Uansett benevnelse, denne er supergod!

IMG_9916

Bunnen har jeg laget både grovere, magrere og mer proteinrik enn vanlig. Fyllet er som sagt vegetarisk fordi det er kjøttfri mandag og fordi det er godt selvfølgelig, men bunnen kan brukes til absolutt alt du måtte ønske.

Oppskriften gir ca 2-3 porsjoner.

can you buy furosemide tablets over the counter Bunn:
100 g havremel
50 g byggmel
50 g hvetemel
70 g smør
150 g (½ boks) original kesam
2 ss vann
en klype salt

cheap prednisone online Fyll:
4 egg
150 g (½ boks) original kesam
0,5 dl melk
1 hvitløksfedd
½ brokkoli
3 vårløk
½ (søt)paprika
5 skiver aubergine
5 skiver tomat
5 skiver squash
125 g mozzarellaost
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Bunnen: Elt alt sammen, kjevle ut og klem utover i en passende form (ca 22 cm). Prikk med en gaffel og forstek i ovnen på 200 grader i 10 min.
Fyllet: Mens paibunnen avkjøles, pisk sammen egg, kesam og melk. Tilsett hakket brokkoli, vårløk og paprika, finhakket hvitløk, salt og pepper. Rør sammen og hell over den forstekte paibunnen. Skjær aubergine, tomat, squash og mozzarellaost i skiver, fordel på toppen. Stek i ovnen på 200 grader i 35-40 min.

IMG_9898

Jeg måtte bruke en kakeform da jeg oppdaget til min store fortvilelse at paiformen min ble gjenglemt i studio da vi lagde Kristines sunne søte. I boka er det nemlig en deilig blåbærpai ?
Men, alle slags former funker!

IMG_9904

Her er eggestand, kesam, brokkoli, vårløk og paprika oppi den forstekte bunnen. Jeg kunne ha stoppet her, men det hadde blitt en kjedelig pai..

IMG_9906

..så fyll den opp med enda flere godsaker før du hiver den inn i ovnen. Resultatet blir:

IMG_9932
Ta-da!

Mange tenker at quiche eller pai tar lang tid fordi den totale tiden brukt er nærmere 45-50 min, men det er faktisk bare 10 min «arbeid» og den resterende tiden står den i ovnen og lager seg selv.

IMG_9936

Håper det smaker! 🙂
.

Helt til slutt litt treningsinspo:

For å komme til salget – TRYKK HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *