Kristines suksessterte – en litt sunnere påskekake

Hei dere!

Det var mange som sperret opp øynene da de så denne gule herligheten jeg la ut på instagram her om dagen. Det er kanskje en overdrivelse at den er litt sunnere når man ser på pynten rundt, men det er tross alt påske!

Selve kaken derimot inneholder 70-80 % mindre sukker enn vanlig, så selvom den ble veldig mye bedre med et kvikk lunsj-gjerde kan man fint lage den uten om man vil. 

Kristines suksessterte:

Bunn:
250 g mandler
50 g mandelmel
100 g melis
80 g sukrin gold
3 dråper stevia vanilje
8 eggehviter (spar plommene til eggekremen)

Kjør mandler i en blender til de blir finere malt, gjerne fortsatt med noen biter som gir tyggemotstand. Ha oppi mandelmel, melis, sukrin gold og stevia vanilje. Skill eggene i hver sin bolle og stivpisk eggehvitene helt stive, vend inn i melblandingen. Hell røra oppi en 23 cm springform med bakepapir i bunn og stek i ovnen på 180 grader i ca 30 min.

Eggekrem:
8 eggeplommer
2 egg
1,5 dl fløte
1 dl melk
50 g sukker
100 g sukrin gold
2 ts potetmel (eller maisenna)
160 g smør

Visp sammen alle ingrediensene unntatt smøret i en kjele. Varm blandingen til kokepunktet mens du visper kontinuerlig. La blandingen småkoke i ca 20 sekunder slik at den blir tykk og glatt, rør hele tiden så kremen ikke blir eggerøre.
Hell blandingen over i en bolle og visp inn det kalde smøret. Visp hele tiden til smøret er helt smeltet inn. Sett kremen kjølig.

Del kakebunnen i to, legg eggekrem i midten, deretter toppen oppå og avslutt med et tykt eggekrem på toppen og sidene.

Pynt:
6 kvikk lunsj

Knekkes i to både vertikalt og horisontalt, pyntes rundt kanten og knytes med et bånd. Jeg la ikke altfor stor vekt på å få de like høye, synes i grunn det ble sjarmerende.

Hvorfor jeg ikke erstattet alt sukkeret? Fordi jeg ville ha sukkerets egenskap med en litt seig bunn og en krem uten isende ettersmak. Siden den ble laget til et selskap så var ikke målet å få den helt sukkerfri, men like god med mindre sukker.

Jeg valgte som sagt å dele kakebunnen i to slik at bunn og gul krem ble jevnere fordelt – anbefales!

En kake full av sunt fett og proteiner fra mandler og egg, og ikke minst nordmenns ultimate tursjokolade – bedre påskekake blir det ikke 🙂

Vi skal være hjemme i påsken og forhåpentligvis være mye ute i fint vær, gå tur i skogen, leke og le masse, og spise godt – det blir fint ♥

Nå må jeg teste fargeprøvene jeg kjøpte i går slik at vi rekker å bestemme oss for, og kjøpe mer maling. Etter det blir det litt mer jobb, en kjapp treningsøkt, og så henter jeg i barnehagen – da er det påskeferie!

8 kommentarer til “Kristines suksessterte – en litt sunnere påskekake

  1. Stine

    Denne så helt fantastisk ut! ? Suksessterte eller «Gul kake» som vi kaller den, er favoritten her i familien!

  2. Trine-Lise Hamrell

    Hei, takk for super oppskrift, jeg fant ikkje vanilje stevia og brukte vaniljesukker, fungerte greit. Deigen til bunnen var nydelig, jeg spiste for mye av den, slik at kremen ble dobbelt så stor i forhold til bunnen. Jeg glemte å ta i 50 gram sukker i kremen, og brukte mel, ikkje potetmel, men kremen ser veldig bra ut, men smaker for mye smør. Jeg skal lage en til kake, men har ikkje mere sukrin sukker, har du forslag hvordan jeg kan gjøre den sunnere? Antar jeg kan erstatte litt sukker med mandelmel? Jeg tar i mot alle tips med takk, og denne kaken jeg allerede har laget er veldig god, går ned på høykant med smør smak.

  3. Kristine

    Trine-Lise: Hei! Så hyggelig at denne falt i smak! Kremen vil ikke smake smør om man pisker lett og med noe søtning. Uten sukrin eller annen søtning blir den ikke sunn dessverre, men ved å redusere sukkeret er du uansett langt på vei. Å erstatte sukrin med mandelmel vil ikke hjelpe noe særlig på søtsmaken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *