Sukkerfri påskesjokolade

/link til egen bok

Hei!

Dette er ikke det nye påskegodtet jeg prøvde meg på her om dagen, den ble for øvrig veldig vellykket og kommer til helgen, men her får dere den enkle favorittoppskriften på sjokolade med melkekrem uten tilsatt sukker – kun 3 ingredienser! 

Sjokolade med melkekrem: (10 stk)
100 g sukkerfri melkesjokolade med kokos (eller annen type)
200 g vikingmelk
100 g sukkerfri hvit sjokolade

Fremgangsmåte:
Lag melkefyllet ved å smelte hvit sjokolade i en kjele på lav varme, tilsett vikingmelk og la det småputre i 15-20 min til det tykner. Sett til avkjøling.
Smelt sukkerfri sjokolade (eller mørk sjokolade) og ha i mindre former, husk å smør oppover kantene. Jeg pleier å legge formene i fryseren i forkant, da stivner det raskere. Ha en klatt med melkefyll nedi og topp med litt smeltet sjokolade igjen. Sett kjølig en times tid.

Du vil bruke ca en fjerdedel av melkefyllet i disse sjokoladene, så du vil med andre ord ha mye igjen. Men, lag gjerne flere sjokolader – de kan fint fryses.

Du kan også bruke melkefyllet i ostekaker og andre kaker, muffins eller som glasur eller topping.

En stor favoritt både her hjemme og hos dere – den har vært postet et par ganger tidligere + den har fått sin hedersplass blant det sukkerfrie hverdagsgodtet i boka Kristines sunne søte.

Alle (5) bøkene mine er for øvrig tilgjengelig i bokforhandlere over hele landet 🙂

Ellers har jeg vært på kurs i dag og det var både lærerikt og fint, alltid kjekt å komme seg litt ut, møte folk og ikke minst lære noe man kan bruke i jobben man gjør fremover.

Nå er det leking med plastelina som står på agendaen, ha en fin torsdag videre!

6 kommentarer til “Sukkerfri påskesjokolade

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *