Gravidoppdatering uke 24

Hvor langt er du på vei: 6 måneder, uke 24

Termin: Juli

Kjønn på baby: Gutt

Babyen er stor som en: Cantaloupemelon, det vil si rundt 600 g.

Kjenner du liv: Ja absolutt, men det har vært litt mindre de siste dagene. Det er som om han blir roligere jo mer aktiv jeg er (de vugges ofte i søvn har jeg lest), og i helgen var vi en del ute på farten.

Hvordan går det med treningen: Det går fint! Styrketreningen kunne sikkert ha vært litt tyngre, men jeg føler at jeg gjør så godt jeg kan. Jeg har ingen store ambisjoner eller mål annet enn å holde meg aktiv, og styrketrening 2-3 ganger i uka og en halvtimes mosjon 5 ganger i uka føler jeg er innafor.

Plager: Det er dette bekkenet da, bekkenløsningen som kom allerede i uke 12. Jo mer aktiv jeg er, dess mer press og smerter blir det, det er også derfor jeg er så forsiktig med treningen som jeg er. 

Fødselsforventninger: Etter å ha hørt to jordmødre og en lege si at jeg nå skal «få gleden av» den jobben jeg gjorde sist (36 timer + vakuum), så må jeg jo bare tro og håpe at det går bedre enn da lillesjef M skulle ut.

Ukens cravings: Knekkebrød med (altfor mye) smør og gulost!

Humøret: Er bra, men det påvirkes av nattesøvnen – og den er ikke helt optimal kan man si. Vi har en liten tass som ikke sover noe særlig godt, jeg kan telle på én hånd hvor mange ganger han har sovet en hel natt igjennom siden han ble født.
Når det er sagt så er jeg generelt veldig glad om dagen – jeg bygger jo et nytt, lite menneske!

Innkjøp: Da var ammepute og ny vogn bestilt. Jeg vet ikke nøyaktig når lille M avslutter dagsovingen sin, så da fant jeg en litt mindre vogn som vi kan ha i tillegg til Emmaljungaen. Da er det er bare å selge en av de med tiden.

Kontroll: Jeg var så heldig å få en ekstra UL på Riksen i forrige uke, jeg har som mange av dere vet hjertefeil så jeg får god oppfølging. Om en uke skal jeg til vanlig sjekk hos jordmor på helsestasjonen.

God tirsdag dere ♥

22 kommentarer til “Gravidoppdatering uke 24

 1. Aina

  Så koselig å lese? Må si meg enig med jordmødrene. Jeg har akkurat født nr 2 og jammen gikk ikke det mye kjappere og lettere. Fra 19,5 time aktiv fødsel forrige gang, inkl vakuum, til 8,5 time denne gang, der jenta på 4,5 kg kom på to pressrier (og jeg er 154 cm høy). Dette kommer til å gå som en lek?

 2. Kristine

  Jeg blir aldri lei av å høre slike solskinnshistorier, så takk som deler 😀 ♥ Jeg har trua!
  Gratulerer så mye forresten 🙂

 3. Renate

  Fin lesning?Småbarntiden=full av utfordringer..Lignende søvnerfaring som du har, det snudde etter 5 år?Snur for de fleste, på et tidspunkt., men fy..-det er utfordrende. Har to barn til som sover helt normalt. Du kommer til å få en helt ny fødselsopplevelse, tror jeg??Du er råsterk vet du!

 4. Kristine

  5 år ja.. For å være helt ærlig så har jeg sluttet å tro at det skal gå over med det første, men jeg har et håp om at ting vil bli bedre når altfor store mandler opereres ut. Tiden vil vise 🙂
  Satser på det, jeg klarte tross alt å presse han ut gjennom bekkenet uten pressrier og som halvveis stjernekikker 😀

 5. Elisabeth

  Så kjekt å lese! Jeg venter en gutt 13 Juli, så tror vi ligger ganske likt i løypen 😀

 6. Silje Iren

  Jeg har også tro på at det kommer til å gå lettere med fødsel nå for deg! Man får ikke to like barn eller to like fødsler vet du ?Vi har ei frøken på en år og kan signere på det med lite søvn. Det går mer opp og ned nå,men det har vært et problem hele veien om hun ikke får det på sin måte ?
  Verre med meg og fødsel med lillebror i magen -da forrige fødsler ble på 10 timer og 20 min pressing. ?Skal sies at jeg gikk maks på overtid med henne og ble satt i gang.. Vi får det til uansett ??

 7. Kristine

  Ut kommer de uansett 😀 ♥ Masse lykke til videre, både med søvn og fødsel! 🙂

 8. Solrun

  Samme her, nr 2 gikk lett som en plett! Bare å fokusere på pusten, gjerne Lamaze teknikk 🙂 Fødselni vann er virkelig å anbefale! Lindrer masse. Kos deg fine Kristine, nydelig babybump du har <3

 9. Renate

  Så koselig lesing ?? Jeg brukte 36 timer og endte opp med vakuum med storesøster. Hun var en stjernekikker som ombestemte seg og skulle snu seg andre veien og satt heller fast. Hun stod i tverrvidde kalte de det. Lillebror bare sklei ut (enda han var større) og brukte knapt 11 timer fra første rie. Spent på hvordan det blir når 3. kommer i juni ?
  Jeg har også 3 vsd, gøy å se noen andre leve så bra med det også! ???

 10. Marthe

  Hva er det med knekkebrød og mye smør/ost og gravide? Hadde akkurat samme cravings som gravid. Behov for fett? Lykke til med fødsel! Hadde selv en lang førstefødsel, men det har gått i en fei med både nr 2, 3 og fire?.

 11. Kristine

  Fødsel i vann var et ønske med førstemann, men det utgikk med høye kneløft gitt 😀 Satser på bedre forhold denne gangen. Takk ♥

 12. Kristine

  Takk som deler! Ganske lik erfaring med førstemann, han kom ut halvveis stjernekikker – men «heldigvis» snudde han seg ikke andre veien, han bare droppet den lille ekstra svingen som hadde gjort ting myye enklere 😀 Håper nr 3 går like fint (eller bedre)! Heldige vi er som er såpass friske til tross for alt 🙂

 13. Kristine

  Haha, elsker meieriprodukter! Men det gjør jeg for så vidt til vanlig også. Tusen takk, det gir håp 😉

 14. Tilbaketråkk: Ny gravidoppdatering – tredje trimester! | Sunnere Livsstil

 15. Tilbaketråkk: Om jeg bare kunne dele meg i to.. | Sunnere Livsstil

 16. Tilbaketråkk: Ny gravidoppdatering – blir det siste? | Sunnere Livsstil

 17. Tilbaketråkk: Om noen dager er han her! | Sunnere Livsstil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *