Verdens enkleste cookies til barn

/inneholder sponsorlink

Hei!

Du trenger strengt tatt bare 2 ingredienser til disse – banan og havregryn, men jeg har med litt ekstra for å få frem enda tydeligere smak og konsistens.

Oppskrift: (10 stk)
3 små, modne bananer
ca 100 g lettkokte havregryn
ca 20 g havremel (kan sløyfes)
25 g rosiner (kan sløyfes)
1 ts kanel, 1 ts kardemomme, en klype salt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:
Mos bananer med en gaffel og rør inn havregryn, havremel, kanel, kardemomme, salt og rosiner. La «deigen» hvile i et par minutter så grynene eser litt ut og form flate, klissete cookies på et bakepapir. Bak i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter.

Cookiesene kan fint fryses, og etter en rask opptining er de like gode – mini pleier å få med seg en i matboksen når det er matpakkedag.

Jeg brukte havremel i stedet for havregryn og hadde i hakkede valnøtter en gang, og det var også en suksess.

Jeg har 3 veldig brune bananer liggende og det er lykke her i huset – så husk for all del å lage sunne cookies, brød eller iskrem med dem.

Ellers pleier søndager å være en hyggelig dag for netthandel, ikke bare er vanlige butikker stengt, men det er alltids en kampanje eller to. I dag kjører igang salg på nyheter fra Craft.

Jeg digger Craft, det har vært et favorittmerke i mange år nå – både fordi klærne er funksjonelle, behagelige og ikke minst slitesterke.

Salget finner du her

I dag er siste dagen som «alenemamma», etter to uker skal det bli veldig godt å få mannen hjem igjen. I dag er planen masse lek som vanlig, en tur ut i snøen, og film – jeg har kjøpt «den gode dinosaur» og er spent på om den faller i smak eller blir for skummel. Boka er i hvert fall en favoritt, men nå har jeg riktignok moderert den litt 😉

God søndag dere!

3 kommentarer til “Verdens enkleste cookies til barn

  1. Helene

    Hei! Hvordan oppbevares disse best (dersom man ikke fryser de), og hvor lenge? Og hvordan skal konsistensen være når de er ferdig stekt?

    Takk 🙂

  2. Kristine

    Hei! De holder seg fint i kjøleskap 3-4 dager (varm de gjerne noen sekunder i mikro, de er gode lunkne). Konsistensen på bakst med banan blir gjerne i overkant saftige så det er ingen vits i å oversteke de, de er veldig annerledes enn vanlige muffins.

  3. Turid

    Kan jeg bruke no annet I stedet for havregryn?
    Har en i familien som ikke tåler havregryn
    På forhånd takk!
    Turid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *