Sunt og billig!

/sponsorlink

Det trenger ikke å være dyrt å spise sunt! Jeg har mange lesere som setter pris på at det ikke trenger å koste så mye å spise proteinrikt.

Velger du riktige proteinkilder, og ikke minst smaksetter med krydder, urter og fett – der ligger smaken – så får du en sunn, billig og ikke minst smakfull middag full av proteiner.

Seifilet med røde linser og salsa

Dette trenger du: (2 porsjoner):
400 g seifilet (gjerne frossen)
170 g ferdigkokt røde linser
1-2 ss smør
1/2 løk
2 champignon
1/2 hvitløksfedd
salt og pepper

Salsa:
1 boks hakkede tomater
1 ss ketchup u/sukker
2 skiver finhakket løk
1/4 finhakket chili
1 ss eddik
salt, pepper, og en klype sukrin gold (eller sukrin)
en skvis lime eller sitron

Slik gjør du:
Kok opp vann, sett ned temperaturen og legg seifiletene oppi, la de trekke i ca 10 min. Finhakk løk og surr i litt smør til blank, ha oppi sopp i mindre biter og finhakket hvitløk og stek videre. Smak til med salt og pepper. Ha deretter oppi røde linser, rør rundt og la stå i et par minutter mens du lager salsaen. Du kan også koke linser selv, tørrvare er enda billigere.

I stedet for å kjøpe saft eller brus til middagen, kan du smaksette vannet ditt med en skive sitron, lime, appelsin eller lignende.

Håper det smaker!

Vet dere hva som er mest populært på for tiden? Treningsstrikker, proteingodis og Adidas-tights med oldschool striper. Trenger man mer liksom? Haha.

Du ser hele topp 20-listen HER

Ellers har jeg en særdeles aktiv mageninja i dag, litt usikker på om det er på grunn av gårsdagens kveldsmat som besto av polarbrød med sjokoladepålegg.. kremt, eller vasking av badet tidligere i dag. Uansett, det er veldig hyggelig ♥

Jeg husker fra forrige gang at jeg synes tiden mellom 4-6 måneder er den fineste perioden, da lever man litt i en boble og har ikke rukket å hverken få for mange plager, bli lei eller engste seg for når ninja skal ut.

God torsdag dere!

4 kommentarer til “Sunt og billig!

 1. Karianne

  Tusen takk Kristine for at du legger ut en billig og sunn middagsrett. Det kommer godt med i tiden fremover.
  Må si at du er kreativ på kjøkkenet. Liker bloggen din. Du har mange oppskrifter med laks og torsk, så jeg vil utfordre deg: Jeg vil gjerne se mer sild, ørret, makrell, sei, linser, egg og bønner her inne. Kan du lage en serie billige og sunne middagsretter for studenter og andre med lavt budsjett?

 2. Lisa

  Hei, ville bare si tusen takk for all den tid du bringer på å gi oss nydelige oppskrifter!
  Og gratulerer så mye med baby nr 2!

  Vil også si at når det gjelder Todd, så føler jeg sånn med deg..
  Jeg har hatt min pus siden hun var nyfødt(var til stede under fødsel;-) ) Hun blir snart 13 år gammel..
  Jeg hadde også en lang periode med ensomhet og følte katten min var min redning..det er som om hun forstod meg og jeg kunne fortelle henne alt.
  Jeg forstår henne også, det er utrolig spesielt…
  Jeg vet tiden kommer og en dag er hun borte..men jeg prøver å tenke at jeg må nyte hver dag jeg har henne og minnes henne med glede når hun ikke en dag er der lengre..

  Jeg gråt da du skrev de innleggene om Todd, kjente det rev i hjertet..så jeg forstår deg så godt, men husk at han kunne sikkert ikke fått et bedre liv med noen andre enn deg for det virket som om han hadde det som plommå i egget 🙂 Bedre venn og matmor tror jeg ikke han hadde fått.

  Vil gi deg en stoooor klem, og lykke til videre med livet og de 2 små:)
  Klem Lisa.

 3. Kristine

  Bare hyggelig! Jeg har mange oppskrifter med både egg og bønner her på bloggen, og der jeg bruker laks kan man bruke bl.a ørret, og der jeg bruker torsk kan man bl.a bruke sei. Men, jeg noterer det ned – det blir garantert flere «billige» retter fremover 🙂

 4. Kristine

  Tusen takk ♥
  Ja, nyt tiden med den lille pusen din. Den kjærligheten man føler for et dyr kan være så ufattelig sterk, og det gjør desto vondere å miste. Jeg får fortsatt et stikk i hjertet og tårer i øynene når jeg tenker på Todd, savnet er enormt fortsatt, men jeg er så glad for at jeg fikk ha han i livet mitt i 9,5 år ♥
  Stor klem tilbake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *