Sukkerfri karamellfudge med bare 3 ingredienser

Ah – disse har jeg hatt gleden av i noen dager nå. De har ligget lett tilgjengelig i kjøleskapet og jeg har gomlet en bit (eller tre) når søtsuget har meldt seg.

Du trenger kun 3 ingredienser!

Fudge i mitt ♥

Oppskrift: (ca 18 stk)
1 boks (400 g) vikingmelk
40 g sukkerfri sjokolade
2 ss sukrin gold
1 ss fibersirup (kan sløyfes)
en klype havsalt (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:
Hell vikingmelk i en bolle som er mikrosafe, ha i sjokolade i mindre biter, fibersirup og sukrin gold. Rør sammen og kjør på høy varme i mikro. Den totale tiden blir ca 25-27 min, men ta den ut flere ganger og rør/sjekk underveis – spesielt de siste 12-13 minuttene da den vil tykne raskt. Når du har fått en tjukk karamellaktig røre som kan minne om hapå, kan du fordele det i former med bittelitt salt oppi. Sett kjølig i 3-4 timer, da blir de myke karameller – de vil stivne til hardere fudge om de får stå en hel dag. Har du ikke mikro, kan du lage det i en kjele – da vil det ta ca en times tid.

Slik blir de etter 3-4 timer;

Og slik hvis de får stå en hel dag;

Det er tross alt lillelørdag – håper det smaker!

Jeg er hjemme med lille sjefen i dag grunnet et ØNH-legebesøk etterpå, så da blir det lek, gjemsel, deilig lunsj og en tur i butikken sammen.

God onsdag!

10 kommentarer til “Sukkerfri karamellfudge med bare 3 ingredienser

 1. Ragnhild

  Jeg prøvde den andre fudge typen din for en stund siden, to ganger. Funka ikke til meg. Gjorde alt etter oppskriften, hadde de i fryseren i 1 døgn. Da jeg skulle nye de var de steinharde, ventet til de tinte i kjøleskapet, men da ble de til kun ren veske. Aner ikke hvordan du får de til slik som på bildene :/

 2. Mari

  Hei! Du har helt sikkert svart på dette fra før, men jeg har begynt å følge deg ganske nylig, så jeg håper det er i orden at jeg spør likevel.
  Jeg – som deg – er gravid 🙂 og har lest veldig mye skepsis til erstatninger for sukker som sukrin, stevia, natreen osv.
  Det gjør selvfølgelig at jeg også blir skeptisk, men det ser ut til at mange (inkl. funksjonell mat selv) mener det er trygt å bruke sukrin under svangerskapet.
  Er dette noe du tenker på når du bruker det imens du er gravid? Gjorde du det også under ditt første svangerskap?

 3. Kristine

  Hvilken da (jeg har ganske mange) ? Om du hadde de i fryseren et helt døgn kan jeg skjønne at de var harde, de skal oppbevares i kjøleskap om de skal stå så lenge. Om de var rennende i kjøleskap, vil det si at fudgemassen ikke fikk riktig konsistens da du kokte den, altså ikke lenge nok – den skal bli smøretykk som hapå.

 4. Kristine

  Hei! Gratulerer! 🙂 Jeg vil ikke råde noen til noe, men jeg har sukrinprodukter i kostholdet mitt uten å tenke at det er noe fare for barnet i magen – det samme hadde jeg i første svangerskap. Natreen og annet kunstig blir noe helt annet, dog skal det sies at jeg drikker både fun light og sukkerfri brus innimellom.
  Jeg tipper at jeg får i meg ca 2 ss sukrin(produkter) i uka, og det synes jeg er helt ok 🙂

 5. Alice

  Kan eg bruke sukrin + eller vanlig sukrin i stede? Har ikke sukrin gold. Men vil det være stor forskjell?

 6. Kristine

  Alice: Bruker du sukrin får du kald ettersmak, bruker du sukrin+ må du smake deg frem da du mest antagelig vil bruke litt mindre 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *