Min første gravidoppdatering – halvveis

Så, her kommer min aller første gravidoppdatering:

Uker: 20

Uker igjen til termin: 20

Kjønn: Gutt ♥

Er på størrelse med: en melon

Navn: Er fortsatt under vurdering – det var vanskelig sist, enda vanskeligere nå!

Kontroll: Neste kontroll er om 2 uker

Innkjøp: Jeg har faktisk ikke kjøpt noe som helst, men det er kanskje ikke så rart. Jeg har en gutt, og får en gutt – det vil si at jeg har skap og skuffer fulle av typiske gutteklær, leker og utstyr fra før. Når det er sagt så vil jeg gjerne kjøpe noe nytt kun til han, i det minste en liten body eller dress. En ny (fast og hard!) ammepute står på listen, og kanskje en vogn som er litt lettere enn Emmaljungaen vi har fra før – pengene skal nok få bein å gå på.

Bevegelser: Jeg kjente de første «skvulpene» / sparkene i uke 18, og det var veldig etterlengtet. 

Indre ro: Ja, det har jeg endelig fått nå. Alt har gått så fint, og nå kan jeg ikke annet enn å glede meg til tiden fremover.

Tungt: Tung i pusten i hvert fall, blir fort andpusten både på trening og ellers – slitsomt. Det har blitt dårlig med intervaller og tung trening de siste månedene.

Cravings: Jeg får helt dilla på lakris når jeg er gravid – dessverre i og med at det ikke er så bra for hverken meg eller baby. Jeg spiste en del i starten, men nå prøver jeg å begrense det veldig.
Ellers frister det generelt med mat, er mye sulten!

Plager: Bekkenet. Det startet veldig tidlig denne gangen, og kan være helt invalidiserende. Nå kjenner jeg til grensene mine ganske godt – i hvert fall treningsmessig – og kan absolutt ikke gå over dem, men det hender det bikker over etter litt husarbeid.

Humør: Humøret er bra, jeg klarte tross alt å bli gravid og føler meg ekstremt heldig.

Fødselsforventninger: Det skyver jeg foran meg enn så lenge, jeg har lært at man ikke kan forvente noe som helst. Etter forrige (langvarige) fødsel er det ikke noe jeg ser frem til, men jeg kan bare håpe at kroppen spiller mer på lag denne gangen.

Ellers har vi vært på zoologisk museum i dag, og det var så moro at mini aldri ville dra derfra. Det måtte vi jo til slutt og da ble han helt knust, så det blir mange turer på oss dit fremover.

Jeg skal sørge for å nyte tiden fullt ut med han disse månedene, for jeg vet at livet blir snudd opp ned for oss alle til sommeren – spesielt når han plutselig må dele på mammaen sin. Det er kanskje det jeg tenker mest på om dagen, hvordan det er og blir for han – og hvordan jeg kan gjøre det best mulig.

Håper dere får en fin lørdag!

33 kommentarer til “Min første gravidoppdatering – halvveis

 1. Celine

  Cozyfix ammepute er helt super ?? Det er av den faste typen ? Jeg er veldig fornøyd med den med tanke på avlastning for armer og skuldre og så ligger baby i riktig høyde ??

 2. June

  Min første fødsel tok 36 timer, min andre knappe 2 :/ Denne gangen frykter jeg faktisk at jeg skal føde i bunnen av en undersjøisk tunell ?
  Straks halvveis om noen dager her også så har fortsatt ukesvis å grue meg på ?

 3. Lene

  Så gøy å lese om graviditeten ? må bare komme med et vognforslag hvis du vurderer ny vogn jeg hadde en 4 hjuls vogn til første, å gikk for en 3 hjuls nå til 2 å kunne ikke vært mer fornøyd. Den er enkelt å trille uansett føre (sand, snø, grus, asfalt). Det er babyjogger sin summit x3 jeg snakker om, anbefales på d varmeste

 4. Charlotte

  Anbefaler også cozyfix, jeg klarer meg ikke uten annet enn på nattestid ?? den koster litt, men for meg var de pengene vel brukt for å si det mildt ?? masse masse lykke til fremover ?

 5. Hanne

  Ammeputen og vognen du har bilde av er faktisk på min liste og, haha. Elsker fargene, så da måtte det med, selv om det til syvende og sist er funksjon som er viktigst og alt det der *kremt* .. Nå er det riktignok lenge siden den listen ble laget, så får vi se om smaken fortsatt er den samme når tida en gang kommer 😛

  Veldig gøy med gravidoppdatering, og du ser så bra ut Kristine! Bygger opp under klisjeen med gravidglød her nå 😉
  Vondt bekken høres derimot ikke spesielt gøy ut. Godt at du kjenner grensene, så du forhåpentligvis holder deg mest mulig smertefri <3

  God søndag!

 6. Kristine

  Min tok også 36 timer, men en mellomting mellom det og 2 timer hadde vært greit for min del. «Flaks» at man ikke kan styre sånt :/ Håper du slipper å føde i bilen neste gang 😀

 7. Kristine

  Ja supert, tar gjerne imot vognforslag! Jeg vurderer også et søskenbrett – gjerne et der han kan sitte også, ser ikke for meg at han går overalt når han er i underkant av 3 år.

 8. Kristine

  Både den og bbhugme er dyre ser jeg, men med tanke på hvor mye pes det var med den jeg hadde så er det nok verdt det 🙂 Takk! ♥

 9. Kristine

  Det var nok det kremhvite og grå som fattet min interesse og ja, haha 😀 Jeg føler meg ikke så fresh gitt, så det var veldig hyggelig av deg.
  Dette bekkenet er dårlige greier altså, men jeg kom på at jeg har fått et magebelte av min kjære frisør, så jeg får prøve det 🙂
  Men du Hanne, det er jo LØRDAG ♥ Fortsatt god helg!

 10. Randi

  Gratulerer med halvveis!
  Å skulle dele meg på to barn var det jeg tenkte mest på når jeg ventet nr2. Og det var også det som var tyngst etter lillebror kom til verden, å si nei så ofte og ikke kunne være der like mye for førstefødte. Men alle vonde følelsene ble visket vekk hver gang jeg såg søsken kjærligheten blomstre ❤ Det er virkelig helt fantastisk og blir bare bedre og bedre (og kranglene flere og flere ?). Så sikkert greit å være klar for de følelsene og tenke på det som du gjør.
  Fikk en fantastisk kommentar blant alle «en er en og to er ti, dobbelt arbeid, dobbelt slit» kommentarene om å bli tobarns mor, en kompis som sa «Så fantastisk at du skal ha to! Bare å glede seg, det er så morsomt!» Og det samme sier jeg til deg ?
  Lykke til videre! ?

 11. Hanne

  Hahaha, hjelpemeg. Det har du jammen rett i… Sånn er det når man er vant til kun én dag fri mellom jobbslagene.
  Et magebelte er nok veldig lurt. Jeg har flere venninner som har hatt god nytte av det…
  Da ønsker jeg god lørdag (!), og håper du som meg gjør en real innsats på godterifronten i kveld 😀

 12. A.

  Når storebror blir litt større, må du ta han med på «Jungelboken»- teater 🙂 Jeg var nylig på Chateau Neuf med «bonusdatter» og kjæreste, og så den. Masse sang og dans. Og dyr! Det vil nok være populært siden han liker seg på zoologisk museum.

 13. Silje

  Gratulerer så mye nok en gang! Og tusen takk for at du vil dele resten av reisen sammen med oss <3 Hva gjelder ammepute og vogn vil jeg gjerne også anbefale bb hug me. Den var virkelig en livredder for meg både før og etter mini ble født. Jeg slet også med bekkenplager, og brukte den mellom beina for å avlaste bekkenet om natten de siste fire månedene av svangerskapet. Kun takket være den fikk jeg sove bekvemt, og de få nettene jeg ikke hadde den med meg på reise var tilnærmet søvnløse på grunn av smertene. Hva gjelder vogn vil jeg som en over her også anbefale en trehjuling. Vi har babyjogger City elite, og det er den aller beste vogna vi noensinne har hatt i hus! (og nå også eneste) Vogna du har bilde av er forøvrig ubrukelig på snøføre. Se gjerne svenske Malin Björk sin anmeldelse av vogna for å få et mer nyansert bilde av den 🙂 Ønsker deg en god helg og masse lykke til <3

 14. Kristine

  Huff ja, det kan jeg tenke meg.. han er ekstremt tilknyttet meg, så jeg kjenner at jeg gruer meg til å måtte si nei fordi jeg ofte vil være hindret i å leke/hjelpe/bli med han – jeg vil ikke at han skal føle seg avvist.
  Haha, så bra! Jeg er så lei av disse «advarende» rådene og kommentarene, så jeg velger å lukke ørene for det. Klart det blir mye stress og pes, sånn vil det alltid være når livet blir snudd opp ned, men det er til syvende og sist sterkt ønsket. Slipper jeg kolikk som med han første skal jeg si meg storfornøyd 😀
  Tusen takk! ♥

 15. Kristine

  Haha 😀 Deilige godis-lørdag – bare det er jo grunn god nok til å ikke glemme hvilken dag det er.

 16. Kristine

  Ja, det må vi gjøre – han elsker jungelboken (tegnefilmen) som går på nrksuper nå så 🙂 Gleder meg til alt vi kan/skal gjøre fremover!

 17. Kristine

  Tusen takk, og takk for råd om ammepute! Jeg hadde veldig problemer med bekkenløsning i forrige graviditet også, men mener å huske at det funket greit med pute – det var verst da jeg gikk tur/støvsuget/tok på sko/forsøkte å barbere legger (haha) osv.
  Vogn må jeg undersøke nærmere ja, jeg tok bare det første og beste bildet jeg fant på google uten noe mer tanke bak 😀 Da får jeg holde meg unna den på bildet, for en bra vintervogn må jeg ha 🙂 Tusen takk igjen ♥

 18. Pantora

  Jeg har ikke barn og ikke vet jeg om jeg vil ha det heller, men synes likevel det er veldig fint å lese om graviditeten og innlegg om «familielivet» i tillegg til mat 🙂 Takk for at du deler! <3 Har jo fulgt deg en gooood stund nå, og er så glad på dine vegne!
  Jeg har forresten hørt fra venninner at deres fødsel nr to var enklere og raskere enn nr 1, og at det visstnok er typisk. Det er klar det er individuelt, men, det er kanskje en tanke det går an å trøste seg med 😉

 19. Benedikte

  Gratulerer så mye!! <3 du ser fantastisk ut!! Jeg har akkurat fått gutt nr 2 og det er herlig 🙂 Storebror Marius er bare 2 1/2 men det går veldig fint! Han er veldig stolt og flink å trøste når lillebror griner. Har gått bedre enn ventet så håper det ikke blir noe sjalusi 🙂 kan anbefale bbhugme ammepute og city elite vogn ? Ammeputen er veldig fin å bruke også i svangerskapet, samt som "rede" når han er født. Masse lykke til i siste halvdel!

 20. Kristine

  Så hyggelig å høre! Takk 🙂 Det er det jeg hører fra jordmødre også, så jeg får bare håpe at det stemmer i mitt tilfelle også 😉

 21. Kristine

  Tusen takk! 🙂 Hyggelig å høre om dine erfaringer! Og tusen takk for tips, ser det er 2-3 favoritter som går igjen hos de fleste her 🙂

 22. Tine

  Utrolig koselig å høre:) Har selv en gutt på 2,5 år og er gravid i uke 23, (med en jente denne gangen). Tenker mye på hvordan det blir for mini og bli storebror! Det går seg nok til på beste vis etter hvert:) Lykke til med magen fremover!

 23. Kristine

  Så koselig – gratulerer med den lille i magen! Vi får håpe det blir bra til slutt når de har vent seg til tanken ♥

 24. Elisabeth

  Så utrolig fin du er! Jeg kjenner deg ikkje,men jeg er veldig glad på dine vegne!! ? fikk litt tårer i øyekroken, ser på mine to gutter. ?
  Jeg vil nå hvertfall anbefale Mountain buggy vogn til deg! God å jogge med å gå tur med! Lett og håndtere?

 25. Marianne

  Gratulerer med graviditeten!:-) Jeg er også gravid, uke 21. Lurte på om du ville skrive litt om trening i graviditeten, gjerne komme med forslag om spesifikke styrkeøvelser? Spesielt med tanke på bekkenplager, korsrygg, mage osv.

 26. Tilbaketråkk: Ny gravidoppdatering – tredje trimester! | Sunnere Livsstil

 27. Tilbaketråkk: Om jeg bare kunne dele meg i to.. | Sunnere Livsstil

 28. Tilbaketråkk: Ny gravidoppdatering – blir det siste? | Sunnere Livsstil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *