Lapskausen som lager seg selv

Eller, nesten da! Denne lot jeg stå og putre i et par timer, og jo lenger enn lapskaus får stå dess bedre blir den.

Det er vel mange som kan si seg enig at lapskaus til og med er bedre dagen derpå? Denne kan derfor også lages dagen i forveien.

Lapskaus: (3 porsjoner)
750 g svinefilet (eller annet kjøtt)
2 ss smør
1 frossenpose lapskaus-blanding
1/2 buljongterning
5-7 dl vann
salt og pepper (smak til)
Rundstykker eller flatbrød (som tilbehør, valgfritt)

Fremgangsmåte:
Skjær svinefilet i terninger og stek raskt i litt smør i en kjele. Tilsett vann, kok opp og sett ned på middels varme. Etterfyll vann ved behov ettersom hvor lenge den står og småputrer. Jo lengre den står, dess mørere blir kjøttet.
Når det er 15-20 min igjen til man skal spise, kan man ha i frossenpose med lapskausblanding, buljongterning og vann ved behov.
Serveres med rundstykker eller flatbrød med litt smør.

Håper det smaker!

Ellers har mini og jeg hatt en fin morgen! Bortsett fra at vi (les: han) våknet altfor tidlig, så ble det en god frokost, ingen trassanfall, smil, fryd og gammen før levering i barnehagen. Man lærer seg å sette pris på slik ting i en trøtt og travel hverdag 😀

De neste dagene får dere både fastelavnsboller og gravidoppdatering her på bloggen. Det var flere som ville at jeg skulle dele litt mer om akkurat det, så da tenkte jeg at det var fint å ha innimellom.

Inntil da – riktig god torsdag! 

4 kommentarer til “Lapskausen som lager seg selv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *