Sprø og smakfulle grønnsakspletter

/inneholder sponsorlink

Hei!

En ny uke venter dere!

Jeg er alenemamma et par uker fremover da mannen min er på jobbreise, men selv om jeg hater at han er borte skal det gå veldig fint denne gangen. Mini og jeg kom oss igjennom sykdom, svangerskapskvalme og ekstremt trøtthet ved forrige tur, så da skal dette gå så mye bedre. Men, han er veldig savnet ♥

Mandag betyr kjøttfri dag her i huset, og jeg har noe veldig godt til dere;

Sunne, smakfulle pletter med sprø overflate. Og det beste av alt? De er billige og laget på null komma niks.

Sprø grønnsakspletter
Yields 8
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 gulrøtter
 2. 2 poteter
 3. ½ rødløk
 4. ½ hvitløksfedd
 5. 1 egg
 6. 3-4 ss rugmel
 7. 75 g finrevet parmesan
 8. salt og pepper
 9. 1 ss smør (til å steke i)
Instructions
 1. Skrell og riv gulrøtter, poteter og rødløk på et rivjern. Klem ut alt vannet så godt det lar seg gjøre, og ha i en bolle. Tilsett finhakket hvitløk, egg, mel, finrevet parmesan, salt og pepper.
 2. Rør ingrediensene godt sammen, form karbonader i hendene og stek i en smurt panne med litt smør. Opptil 10 minutter på hver side, på middels varme.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Her er de avbildet med en yoghurtdip, men ha gjerne salsa, guacamole, en frisk salat, ris eller diverse til.

Håper det smaker!

Dagens lille treningsøkt ble;
Glute bridge og cossack squats (oppvarming og aktivering)
Goblet squats
Markløft
En-arms sidehev
Planken m/annenhvert ben opp
+ 30 min på mølla
(15 min rask gange + 15 min rolig gange – bekkenet krangler)


Reebok Tee  
//   ICANIWILL tights

Jeg har funnet en øvre grense på hva bekkenløsningen godtar av trening, men jeg må alltid justere litt på hver økt. Det er ikke som før, men det er helt greit. Jeg er fornøyd så lenge jeg klarer litt innimellom, her er alle krav og planer kastet ut av vinduet for lengst.

God mandag alle sammen! 🙂

13 kommentarer til “Sprø og smakfulle grønnsakspletter

 1. Lisbeth

  Weeeee! Gratulerer så mye med mini-på-vei! 🙂 Så det er altså «straffen» for ikke å ha sjekket bloggen din på en stund, -måtte scrolle meg nedover da jeg så den fine lille bumpen på siste treningsbildet her i dag! 😀 Ståpelsøyeblikk! 😀 Og så over halvveis allerede da!
  Da kommer nok disse grønnsaksplettene _litt_ i bakgrunnen, men de så såpass fristende ut at de nok blir prøvd ut! 🙂

 2. Hei

  Vil du skrive litt om gravidtrening? Hva kan man trene, hva bør man ikke trene? Slutte å trene mage?

 3. Renate

  For et smart måltid??Fine fine bilder av magen og mamma’n?Tøft å være alenemamma..-ser du for deg at mannen din fortsetter å jobbe offshore når dere blir tre??

 4. Kristine

  Ja, her gjelder det å følge med! Haha 😀 ♥ Jeg nærmer meg halvveis, er i uke 20 nå. Det har vært fint å holde det hemmelig såpass lenge, jeg gjorde det sist jeg var gravid også – selv om det skal sies at det har vært litt vanskeligere å holde det hemmelig denne gangen, kiloene snek seg på og magen poppet ut litt tidligere gitt 😉
  Plettene er supergode!

 5. Kristine

  Jeg kan skrive mer om hvordan jeg velger å trene i hvert fall, ingen grunn for å slutte med magetrening 🙂

 6. Jane

  Er så veldig glad på dine vegne 😀
  Håper du vil skrive litt om det å gå gravid med en liten fra før av. Selv likte jeg å gå gravid veldig godt men syns spedbarnsperioden er såpass tøff og tung at kan nesten ikke tenke meg å orke det en gang til, og da med en større og :O
  Ønsker deg all lykke til <3

 7. Kristine

  Tusen takk! 😀
  Jeg kan godt skrive litt om det i et eget innlegg, det er ganske annerledes å være gravid når man har en fra før av – og det blir vel ikke noe bedre når mini kommer til verden :O

 8. Emma

  Vet du om jeg kan bruke noe annet mel en rugmel? Har bare siktet hvetemel og sammalt hvetemel tilgjengelig 🙂 Gratulerer så mye forresten!

 9. Therese

  Elsker disse grønnsaksplettene, har laget de mange ganger – takk for fin oppskrift:-) lager stort sett dobbel porsjon, fine å ha som lunsj på jobb og de står seg fint et par dager i kjøleskapet. Ekstra gode var de med tzatziki til:-)

Det er stengt for kommentarer.