Sunn og deilig eplekake

Frukt altså – hva hadde vi gjort uten!

Her har dere en sunn og smakfull eplekake med søt bananiskrem til.

img_0692

img_0696

Lun eplekake med bananiskrem
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 epler
 2. 2 egg
 3. 1,5 dl melk
 4. 2 ss mykt smør
 5. 100 g havremel
 6. 50 g mandelmel
 7. 1 ts bakepulver
 8. 70 g sukrin gold
 9. 1-2 ts kanel
 10. 1-2 ts kardemomme
 11. Et dryss sukrinmelis til pynt
Instructions
 1. Pisk sammen alle ingrediensene utenom eplene til en kakerøre, la den stå og svelle mens du ordner eplene.
 2. Vask og skjær eplene i mindre skiver. Hell litt av kakerøren i en form (ca omkrets 21cm), fordel epleskiver over, hell deretter resten av kakerøren over og topp med de siste epleskivene. Strø kanel over og bak i ovnen på 180 grader i 25-30 min.
Notes
 1. Jeg serverte eplekaken med et dryss sukrinmelis og banan-softis - bare mos sammen fryst banan med litt søtning!
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Håper det smaker!

Ellers har vi vært ute og matet fuglene, og en tur på lekeplassen med knall og fall – det er jo altfor glatt ute. Lille M ville fyre i peisen da vi kom inn igjen, så nå sitter vi og varmer oss (til tross for at jeg alltid er altfor varm) og spiser nystekte vafler.

Håper dere får en fin søndag!

10 kommentarer til “Sunn og deilig eplekake

 1. Hanne

  For en nydelig stemning du får frem på matbildene dine. Jeg fikk i hvertfall den perfekte søndagsfølelsen av å se på eplekaken og kaffen, nesten så jeg kjenner duften helt hit 🙂

  Håper formen er fin «etter forholdene»!

 2. silje

  Ja takk til mer om graviditet! Min lille gutt er omtrent nøyaktig like gammel som din, og nå er jeg også gravid – i uke 14! Spennende å lese om hvordan du opplever denne tiden 🙂

 3. Camilla

  Gleder meg til tiden fremover<3
  Din kake og is både ser og er bedre enn hva jeg spiste i går.. Toro-pose av en eplekake og Fjordlands-is. Ikke noe diss til venninnen min altså, men… Hjemmelaget smaker alltid bedre 😀

 4. Kristine

  Enig, hjemmelaget er alltid best – dog skal jeg innrømme at Toro-posen med brownies er fantastisk god 😀

 5. Kristine

  Tusen takk!
  Du, jogging har aldri vært min greie så det har jeg dessverre ikke. Styrketrening og powerwalks er mine favoritter 😀

 6. Anja

  Gratulerer så mye med graviditeten! Det var veldig gode nyheter <3 Jeg er selv 16 uker på vei, og prøver å tilpasse meg den nye tilværelsen. Fram til nå har jeg sovet og sovet og sovet. Det har vært en stor overgang å gå fra å trene 4-5 ganger i uka, til å ikke ha overskudd til noe som helst. Gleder meg veldig til energien er tilbake, slik at jeg kan nyte fine gåturer og styrketrening igjen 🙂 Ha ei fin uke, Kristine!

 7. Kristine

  Gratulerer så mye selv!! 🙂 ♥ Åh, det hørtes ganske godt ut å få sovet mye – det har vært en stor mangelvare her i huset denne gangen 🙁 Min erfaring er at de første 3-4 mnd er ganske håpløse når det gjelder energi, men fra 5 måneder løsner det 🙂

Det er stengt for kommentarer.