/inneholder sponsorlink
Hei og god Valentinsdag! ♥
Det er en dag vi aldri har feiret her i huset sånn sett, men det er uansett hyggelig å gjøre noe litt ekstra for en du er glad i. Hva med å lage sunnere kanelboller?
Sukkerfrie kanelboller
2017-02-14 08:55:45
Yields 24
Boller
- ca 950 g mel (200 g rugmel, 300 g havremel, 450 g hvetemel)
- 5 dl ekstra lettmelk
- 1/2 pose tørrgjær
- 1 ts kardemomme
- en kype salt
- 80 g sukrin gold
- 20 g sukrin+
- 80 g mykt smør
Fyll
- 80 g mykt smør
- 100 g eplemos
- 3 ss sukrin gold
- 1 ss fibersirup gold
- 2 ts kanel
- 1 egg (til pensling)
Instructions
- Varm melken opp til fingervarmt og ha i en bolle med resten av ingrediensene. Elt alt sammen (jeg brukte en kjøkkenmaskin) i 10-15 min til den slipper kantene, legg i en bolle med plastfolie over og hev i 1 time.
- Kjevle ut til en rektangel, smør på fyllet og rull sammen. Skjær opp i passende stykker og legg på et bakepapir i en langpanne, hev i ytterligere 40 min. Pensle de med et vispet egg, og stek i ovnen på 200 grader i ca 15 min. Som glasur brukte jeg eggehvite og sukrinmelis.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/


Håper det smaker!
.
Psst.. Nå kan du bla litt i den nyeste boka mi her