Brødskyer til frokost

Heisann!

De av dere som leste forrige utgave av Shape Up-bladet fikk sikkert med seg denne oppskriften.

Det er ingen ny oppskrift, jeg har laget den flere ganger før, og den går under det mer kjente navnet «cloud bread». Jeg synes derimot at min norske versjon var mye kulere; brødskyer! 😀

Brødskyer
Yields 4
Write a review
Print
Ingredients
 1. 2 egg
 2. 2-3 ss philadelphiaost
 3. en klype salt
 4. ½ ts bakepulver
Instructions
 1. Skill eggehvite og plomme i hver sin bolle, stivpisk eggehvitene helt stive med en klype salt. Pisk sammen eggeplommer, philadelphiaost og bakepulver i den andre, vend deretter inn eggehvitene i flere omganger slik at du ikke mister så mye luft.
 2. Fordel 4 rundinger på et bakepapir og stek i ovnen på 150 grader i 20-22 min.
 3. La de avkjøle helt før du løsner de under med en stekespade, og ha på valgfritt pålegg.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Sånn for ordens skyld, så smaker ikke dette som brødskiver – og de blir heller ikke like tørre. Men, et kreativt og proteinrikt alternativ man kan ha pålegg på.

Håper det smaker!

Jeg og mini lagde banancookies til frokost tidligere i dag, men han synes røra er så god og vil helst spise den så da lagde vi en røre som vi lagde cookies av, og en som han gomlet «rå». Denne gangen bestod den av most banan, havregryn, rosiner, kardemomme og en fløteskvett.

Nå har jeg akkurat storhandlet til mange nye oppskrifter som står på planen for i morgen, og forberedelser, besvarelser av mail, kaffedate og trening står for tur før jeg henter i barnehagen igjen. Tiden flyr!

Håper dere har en fin tirsdag!

8 kommentarer til “Brødskyer til frokost

 1. Kristine

  Disse skal jeg prøve til kvelds 🙂 og takk for at du minnet meg på banancookies’ene, de hadde jeg glemt litt og de er supre! Ha en god dag!

 2. Madelen Skare Olsen

  Hei! Jeg tenkte jeg ville dele svaret jeg fikk fra funksjonell mat ang tørste og sukrin, så blir også du litt klokere 😀

  Surkin, (eller erythritol som Sukrin består av) er klassifisert som sukkeralkohol. Andre kjente sukkeralkohol er xylitol og maltitol. Det er en mulig effekt ved inntak av alle sukkeralkoholer at de kan føre til tørste. Dette skjer fordi sukkeralkoholer skilles ut i nyrene (på samme måte som f.eks. salt). Nyrene jobber også med å holde væskebalansen i kroppen stabil, og derfor kjenner enkelte personer en økt tørste etter at de har spist noe med mye Sukrin. Det er ikke alle som kjenner noe til dette, og det varierer i hvor stor grad man kjenner tørsten, men dere er altså ikke alene om å ha erfart det. Det er helt ufarlig, men jeg forstår at det oppleves som ubehagelig dersom det resulterer i at man må drikke så mye at man blir skvulpete og uvel.

 3. Ida

  Hei! Jeg har lest at man kan bruke kokosmelk istedet for osten i disse. Har du testet det ut, og vet du om det er mulig?:-)

Det er stengt for kommentarer.