Spicy cashew- og avokadosalat og rent hus

/sponset Freska

Hei og god ny uke!

Vi starter med kjøttfri mandag som vanlig!

Det er for øvrig veldig gøy å høre om alle som blir inspirert til å ha det minst én gang i uka etter at jeg startet med det her på bloggen. Jeg har skrevet at jeg ofte velger et par kjøttfrie dager i uka og har gjort det i mange år, men det er ekstra fint å komme med konkrete forslag – da får jeg prøvd ut nye ting selv også. Det trenger for øvrig ikke å være mandager, velg den dagen som passer deg best.

Denne retten er helt super både som lunsj og middag! Savner du noe ved siden av kan jeg anbefale ferske rundstykker med litt smør på – nam.

Cashew- og avokadosalat
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 100 g cashewnøtter
 2. 1 ts smør
 3. 1 ts paprikapulver, ½ ts chilikrydder og en klype salt (om du ikke bruker saltede nøtter)
 4. et par never salatmix
 5. 2 ss gresk yoghurt
 6. 1 avokado
 7. 1 sitronbåt
Instructions
 1. Stek cashewnøtter i litt smør og krydder og vend slik at alle nøttene har godt med krydder på seg. Bland sammen salatmix og gresk yoghurt, gjerne i en tett plastpose som du rister godt. Servér med skivet avokado, en klype salt og en skvis sitron.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Håper det smaker!

Ellers må jeg fortelle dere at jeg har hatt vaskehjelp hele to ganger denne måneden, og det har vært helt fantastisk. For noen er det helt normalt å ha det, men for meg var det veldig uvant – jeg er en vaske-kontrollfreak. Men, jeg er ingen superkvinne og må bli flinkere til å både takke ja til hjelp, samt sette bort noe til andre når ting hoper seg opp.

Jeg fikk en mail fra Freska i desember om jeg ville prøve tjenestene deres. Det var for øvrig perfekt timing der jeg satt som «alenemamma» på tredje uka, sykdom og omgangssyke herjet som verst og hybelkaninene hadde formert seg big time.


Førjulstiden oppsummert i ett bilde.

Jeg var ikke så vanskelig å overtale for å si det pent.

Så og si det meste er inkludert i rengjøringen; støvsuging, vask av gulv, tørking av støv, skifte på senga om du vil, ta ut/inn av oppvaskmaskin, vask av bad, badekar og dusj, vask av mikrobølgeovn, kjøkkenutstyr m.m.

For alt dette betaler du 399 kr i timen.

Hvor mange timer som er nødvendig finner du ut når du bestiller første gangen. Du velger selv om du skal være hjemme eller ikke, om du vil ha samme rengjører som sist, og du rangerer hver rengjøring i etterkant så dersom du ikke er fornøyd kommer de tilbake og ordner opp.

Dere lesere får rabatter av meg under om dere ønsker å teste det ut selv:

For én vask uten abonnement (ikke flyttevask) får du 20% rabatt med koden: kriweb20
For vask med abonnement får du 50% rabatt på første vask med koden: kriweb50

Bestilling kan du gjøre her

Freska donerer for øvrig 5 kroner for hver rengjøring til kampen mot kreft gjennom Kreftforeningen. De bruker i tillegg bare svanemerkede produkter fra Norengros, som er allergi- og miljøvennlige.

Nå må jeg ut og fikse mobilskjermen min som knuste for et par uker siden, det er på høy tid.
Riktig god mandag dere!

8 kommentarer til “Spicy cashew- og avokadosalat og rent hus

 1. Elisabeth

  Dengang da jeg ikke var singel og alle barn bodde hjemme hadde vi 3 etg hus på nesten 300 kvadrat hadde vi vaskehjelp, og jeg elsket det 😀 Jeg skulle ønske alle som hadde muligheten til det prøvde dette i noen mnd og kunne sen at dette faktisk er en investering i livsgleden og man slipper så mye irritasjon 🙂

  Nå trenger jeg det ikke lenger, men alle småbarnsfamilier burde virkelig prøve det hvis de har mulighet 😀

  Nå går jeg bare å gleder meg, is maskinen til Kenwood maskinen min har blitt sendt fra lager 😀 😀

 2. A.

  Laget meg pytt-i-panne fra nyeste Shape-Up i dag. Brukte Gilde go og mager kjøttpølse og retten ble veldig smakfull.
  Takk for oppskrift!

 3. Kristine

  Da kan jeg skjønne at hjelp til rengjøring er både sårt trengt og deilig ja!
  Heldiggris! Jeg har fortsatt ikke fått ut fingeren og bestilt en 😀

 4. Hanne

  Retten ser knallgod ut, og nå fikk jeg jo enda et supert tips til hverdagsmiddag her i kommentarfeltet 😀
  Pytt i panne 😀

  Kjøkkenet deres er forresten helt nydelig! Jeg tror nok benkeplaten hos oss skal få et strøk med litt mørkere olje og lakk neste gang den må pusses *hjerter i øynene*

 5. Kristine

  Pytt-i-panne er helt supert, det skal vi ha en dag denne uka 🙂
  Takk! Fortsatt veldig fornøyd med kjøkkenet altså. Glad for at jeg slipper unna oljesmøring, jeg valgte nemlig laminat-plate 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *