Hjemmelaget vaniljeis med 40% færre kalorier

/i samarbeid med soma.no

Jeg vet at det er mange som ønsker å redusere/kutte ut sukker i hverdagen, og det er her jeg liker å komme med forslag, inspirasjon og oppskrifter. Det var slik det hele startet, og jeg er ganske sikker på at det kommer til å være både interessant og smart i enda større grad fremover.

Og at så mange ønsket seg den nyeste boka og samtidig skriver at de har de andre bøkene er veldig, veldig hyggelig ♥

Det er som dere sikkert vet onsdag aka lillelørdag, og i dag tenkte jeg å friste dere med denne;

Min vaniljeis inneholder nesten 40% færre kalorier enn andre ordinære oppskrifter.

Jeg har testet ut litt ulike produkter fra soma denne gangen, uten sukker og med null kalorier.

Med Steviosa-serien kan du lett søte det meste av mat og drikke som du vil; konsentrert steviaekstrakt for større porsjoner, strøsukker som ligner «vanlig» sukker, tabletter til te, samt dråper i flere smaker for smoothies, snacks og baking.

Kremet fløteis med ekte vanilje, helt uten sukker, og det beste av alt – utrolig enkelt å lage.

Oppskriften får du under:

Hjemmelaget sukkerfri vaniljeis
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
 1. 3,5 dl fløte
 2. 1,5 dl h-melk
 3. 8 eggeplommer
 4. 6 ts Steviosa sukker
 5. 1 vaniljestang
 6. 2 dråper Steviosa vanilje (kan sløyfes)
Instructions
 1. Skill eggehviter fra eggeplommer. Del en vaniljestang på langs og skrap ut frøene, ha oppi en bolle sammen med eggeplommer og Steviosa. Pisk eggeplommer, søtning og vaniljefrø til en luftig eggedosis.
 2. Visp kremfløten stiv, ha i litt og litt melk mens du pisker til krem, og bland i eggedosisen. Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren.
 3. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller, gjerne hver time. Har du ismaskin kan du bruke denne. Server vaniljeisen naturell, eller tilsett ulike smaker ved å ha i bær, sjokolade eller annet.
 4. NB: Ta vare på eggehvitene og bland inn i bakst, pannekaker, omelett eller fiskegrateng.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Det er mange som synes det er vanskelig å vite hvordan man skal dosere sukkererstatninger, så her er litt info om de to mest brukte produktene:

Steviosa sukker – 1 ts (5 g) tilsvarer søtheten til ca. 25 gram sukker
Steviosa dråper – 3 dråper tilsvarer en ts sukker

Vil du teste ut produktene du også? Med rabattkoden kriweb15 får du 15 % rabatt på alle produktene i Steviosa-serien HER.
Rabattkoden gjelder ved et kjøp, og er gyldig i én uke.

Håper det smaker, og god lillelørdag! 🙂 

15 kommentarer til “Hjemmelaget vaniljeis med 40% færre kalorier

 1. Miss.T

  Nam, den må jeg teste ut på et tidspunkt. Skjønner ikke helt hvordan du får isen SÅ fin… Har du brukt ismaskin til isen på disse bilder eller er du bare veldig flink til at røre i den masse gange, mens den fryser? Synes altid jeg får masser iskrystaller i hjemmelaget is, selvom jeg rører masse under frysningen…

 2. Kristine

  Nei, jeg har rørt i den mange ganger og brukt en varm is-skje for å scoope ut kuler. Når det er sagt så må jeg virkelig skaffe meg en ismaskin, resultatet blir SÅ mye bedre da 🙂

 3. Miss.T

  Haha, takk for svar, Kristine. Jeg har med vilje ikke kjøpt ismaskin, for da ville den sikkert kjøre mye mere enn hvad godt er for meg? Intet bedre end is i skålen og under den varme dyne foran TV med god film – kan altså gjøre en trist dag litt bedre det. Tror nesten jeg liker is bedre om vinteren, selvom det er atypisk.

 4. A.

  NAM!! Denne må testes! Kommer nok til å snike oppi litt vaniljestang. Er noe spesielt med de små svarte prikkene oppi, synes jeg innbiller meg at det smaker enda mer vanilje 😀

 5. Elisabeth

  Tusen takk 🙂 den er nå printet ut og ligger klar til bruk 🙂 Er så utrolig glad du har sånn «print vennlig» knapp 😀
  Da er is maskinen som jeg kan bruke på Kenwood maskinen min bestilt, gleder meg til den kommer, for da skal det lages både is og sorbé 😀

 6. Kristine

  Vaniljestang er et must i oppskriften ja, det er noe med de svarte prikkene 😀 Håper det smaker!

 7. Madelen Skare Olsen

  Hei Kristine! Kanskje du kan svare på dette? Jeg har en bekjent på facebook som nylig har begynt å bruke sukrinprodukter. Hun lagde marsipan, men syntes hun måtte hive nedpå med drikke, og vil ikke bruke sukrin mer. Selv drikker jeg 3 tekopper til en liten porsjon marsipan. Vet du hvorfor man blir så tørst av å bruke slike produkter? Bivirkningene jeg finner på nettet har ikke med tørste å gjøre…

 8. Kristine

  Hei! Jeg aner ikke, men har også kjent det samme når jeg har spist litt for mye – prøver derfor å holde det til veldig moderate mengder når jeg først spiser sukrin eller noe med det i seg 🙂

 9. Tilbaketråkk: År 2017 – tusen takk! | Sunnere Livsstil

Det er stengt for kommentarer.