Sunne vafler med brunost

Jeg har en mini som fort blir matlei, spesielt av brødskiver. Jeg er den første til å skjønne det, klart at noe man spiser opptil 4 ganger i løpet av en dag blir kjedelig.

Så, hvordan løser jeg det? Han får noe annet han kan ha pålegg på – nemlig vafler!

img_3796

Det er lørdagslunsjen sin det!

Sunne vafler
Yields 3
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 egg
 2. 70-80 g havremel
 3. ca 2-3 dl melk
 4. 1-2 ts kardemomme
 5. en klype salt
 6. 1 ss smør til steking
Instructions
 1. Visp alle ingrediensene sammen og stek i et smurt vaffeljern. Serveres med ønsket pålegg.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Håper det smaker, og god lørdag! ?

14 kommentarer til “Sunne vafler med brunost

 1. astrid

  Denne typen vafler er vår faste torsdagskos her i huset:-D Synes oppskriftene dine på bloggen har blitt mye mer aktuelle med tanke på den vanlige person som bare vil spise sunt og godt! 🙂 (Men hvorfor ikke bakepulver?)

 2. Kristine

  Hei! Tja, velger du mandelmel eller kokosmel så vil bindeevnen forsvinne og du må bruke smør til å steke i. Ellers er speltmel eller annen grovere meltype helt fint å bruke.

 3. Kristine

  Så hyggelig at du synes det, jeg synes oppskriftene har vært/blitt slik de siste 3 årene – det synes også i de siste bøkene mine 🙂
  Du, jeg merker faktisk ikke så stor forskjell på bakepulver eller ikke, dessuten liker vi dem best helt myke.

 4. Martine

  Under min oppvekst lagde mamma vafler med havregryn ja neste hver dag til oss, eller pannekaker med havregryn. Det går rett i sikringsboksen hos de fleste barn <3
  Min bror hadde veldig underernärte barn, uten at de helt viste grunnen. Bare generellt dårlig matlyst. Så mamma trådde atter igjen til med sine havregrynsvafler innimellom, og jeg tror nesten man kan påstå at de er "livreddende" da de gikk ned på höykant 😉

 5. Kristine

  At ikke min mamma visste om det! 😀 Det er jo helt supert, og vi spiser enormt mye vafler, pannekaker og «cookies» med gryn 🙂

 6. Laila

  Nam! Disse kommer til å bli en hit her også. Greit å vispe sammen denne vaffelrøren når poden er trøtt og sulten etter en dag i barnehagen, men når det fortsatt er en stund igjen til middag.
  Tips til andre typer pålegg som passer til disse godbitene?

 7. Kristine

  Dette er helt perfekt, og det tar faktisk ikke lang tid – vaffelrøra kan jo også stå klart i kjøleskapet 🙂
  Vi synes smør og gulost er godt, eller syltetøy uten tilsatt sukker. Jeg har enkelte ganger kuttet ut kardemomme for å få de helt nøytrale, og da funker de også med egg og kaviar, leverpostei m.m på.

 8. Ailin Wiberg

  Hvis man lager en større oppskrift, hvor lenge holder de seg? Og skal de oppbevares i kjøleskap eller i romtemperatur?:)

 9. Kristine

  Jeg ville kanskje heller ha anbefalt å la røra stå i kjøleskapet, og så heller steke opp samme dag som du skal spise – da smaker de best 🙂 Ellers holder de seg fint i romtemperatur et døgn, kjøleskap om det går lengre tid.

 10. Ailin Wiberg

  Nam! Vi lager de nå i skrivende stund! Vi brukte i dag sammalt hvetemel og det funket også veldig bra?? Takk for super oppskrift!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *