/inneholder sponsorlink
Pai eller quiche – dette er kanskje sistnevnte? En pai kan inneholde mye forskjell fyll, mens quiche består nesten alltid av en eggestand. Uansett, jeg kaller det en pai da det er det vi er mest kjent med her i landet.
Paibunnen har jeg laget både grovere, magrere og mer proteinrik – fordi jeg kan, og fordi det er godt.
Fyllet er som sagt vegetarisk fordi det er kjøttfri mandag her i dag, og fordi det er godt selvfølgelig, men paibunnen kan brukes til absolutt alt du måtte ønske.
- 100 g havremel
- 50 g byggmel
- 50 g hvetemel
- 70 g smør
- 150 g (½ boks) original kesam
- 2 ss vann
- en klype salt
- 4 egg
- 150 g (½ boks) original kesam
- 0,5 dl melk
- 1 hvitløksfedd
- ½ brokkoli
- 3 vårløk
- ½ (søt)paprika
- 5 skiver aubergine
- 5 skiver tomat
- 5 skiver squash
- 125 g mozzarellaost
- salt og pepper
- Bunnen: Elt alt sammen, kjevle ut og klem utover i en passende form (ca 22 cm). Prikk med en gaffel og forstek i ovnen på 200 grader i 10 min.
- Fyllet: Mens paibunnen avkjøles, pisk sammen egg, kesam og melk. Tilsett hakket brokkoli, vårløk og paprika, finhakket hvitløk, salt og pepper. Rør sammen og hell over den forstekte paibunnen. Skjær aubergine, tomat, squash og mozzarellaost i skiver, fordel på toppen. Stek i ovnen på 200 grader i 35-40 min.

Jeg måtte bruke en kakeform da jeg oppdaget til min store fortvilelse at paiformen min ble gjenglemt i studio da vi lagde Kristines sunne søte. I boka er det nemlig en deilig blåbærpai 😉
Men, alle slags former funker!
Her er eggestand, kesam, brokkoli, vårløk og paprika oppi den forstekte bunnen. Jeg kunne ha stoppet her, men det hadde blitt en kjedelig pai..
..så fyll den opp med enda flere godsaker før du hiver den inn i ovnen. Resultatet blir:
Mange tenker at pai tar lang tid fordi den totale tiden brukt er nærmere 45-50 min, men det er faktisk bare 10 min «arbeid» og den resterende tiden står den i ovnen og lager seg selv.
Håper det smaker!
Dagens lille styrkeøkt hjemme ble:
Step-ups m/hantler
Kettlebell swings
Glute bridge m/hantel
Foroverbøyd sidehev m/hantler
Ett-bens strakmark m/hantler
Skulderpress m/hantler
Stikkordet for økta er hantler – haha. Man får trent hele kroppen, og nå er det attpåtil 25% rabatt på alle fra Abilica her.
Jeg har et par i 6 kg og 10 kg. Tyngre vekter har jeg i kettlebells og vektstang.
God mandag dere!
Hei.
Blir bunnen sprø?
Føler du den ble stekt helt igjennom?
Hei! Ja så lenge du bruker smør i oppskriften, klemmer den tynt nok utover og forsteker, så blir den sprø.
Så lekker den ser ut! Jeg pleier alltid forkoke brokkolien, og evt forsteke noen typer grønnsaker, men det er kanskje ikke nødvendig?! Steg-for-steg bilder var kjekt forresten, greit å se hvor mye «topping» som faktisk skulle til for å få det resultatet 😀
Takk for at du legger ut middagstips!
Det går lett i det samme her, men nå har vi begynt å prøve nye ting. Thaisuppen din med kylling slo blant annet veldig godt an!:)
Takk for det! Du, det trenger du ikke! Det er så lang steketid at brokkolien blir nesten for kokt synes jeg – og det er uten forkoking.
God tirsdag, håper formen er bra 😀
Bare hyggelig! Sånn blir det ofte i en travel hverdag, derfor er det fint å få litt inspirasjon til noe annet innimellom 🙂 Så bra at suppen falt i smak!
Tilbaketråkk: Vegetarpai og vårlige treningsklær | Sunnere Livsstil