Søt, sunn og saftig klementinkake

/inneholder sponsorlink

Hei!

Det er onsdag aka lillelørdag, og jeg har derfor laget en søt og syrlig kake til dere!

img_9836

Den minner litt som sitronkake, jeg synes faktisk den ble kjempegod! Laget med bare 5 ingredienser.

Jeg har klementiner liggende fra jula som ser litt slitne ut, og i stedet for å kaste dem så vil jeg helst bruke dem til noe godt. Du kan lage syltetøy, marmelade, smoothies, eller kaker.

img_9838

Saftig klementinkake
Yields 1
Write a review
Print
Ingredients
 1. 250 g klementinmos (ca 4 stk)
 2. 2 egg
 3. 95 g mandler (30 g mandelmel/65 g hakkede mandler)
 4. 70 g søtning (30 g sukrin+ og 40 g sukrin gold)
 5. 1 ts bakepulver
Pynt
 1. et dryss sukrinmelis
Instructions
 1. Skrell 2 klementiner, la skallet være på på de 2 andre. Legg de i en kjele med vann som dekker dem, småkok i ca to timer. Sjekk at det ikke er noen steiner eller annet rusk, mos alt sammen i en blender.
 2. Pisk sammen egg, søtning og avkjølt klementinmos.
 3. Finhakk mandler og ha mandlene, mandelmel og bakepulver oppi røra, rør godt sammen og hell i en liten kakeform (Ø18 cm). Bak i ovnen på 175 grader i 35-40 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Har du ikke klementiner, eller vil unngå den lange kokingen i forkant, så kan du bruke sukkerfritt appelsinsyltetøy (eller annet).

img_9833

Ved å bruke både mandelmel og mandler blir den ikke bare glutenfri og magevennlig, men den får en god konsistens og crunch.

Håper det smaker!

Nå har boka Kristines sunne søte vært ute i butikkene i snart én uke og tilbakemeldingene begynner å komme, og det er veldig hyggelig. Dere liker kapitlene og oppskriftene veldig godt, søte, sunne og ikke minst enkle – akkurat det jeg var ute etter, og da kan jeg ikke be om mer.

48-primapa%cc%8alegg-checker

Det er fortsatt introtilbud på den til bare 306 kr her

Ellers kjøpte jeg den nyeste utgaven av Shape-Up tidligere, og den kan varmt anbefales – et ekstra stort nummer og alt du trenger for å få motivasjon til både trening og sunnere mat.

Ha en super onsdag!

10 kommentarer til “Søt, sunn og saftig klementinkake

 1. Lene Cecilie

  Hei Kristine. Kaken ser veldig god ut, den skal jeg jammen prøve ? Ellers har jeg akkurat oppdaget at du også har egen app, noe jeg hørte på ditt intervju på Ingefær Podcast. Men jeg har ett spørsmål; jeg får ikke opp fremgangsmåte på noen av oppskriftene dine?

 2. Kristine

  Hei! Det må du gjøre! 🙂
  Jeg har fått et par tilbakemeldinger på det, og skal høre om systemutviklerne kan se på det.

 3. Lene Cecilie

  Hei. Nå virker alt som det skal i Appen, takk ? Da skal det bakes til helgen! Tusen takk for gode oppskrifter og inspirasjon ??

 4. Kristine

  Så bra! Jeg skrev en mail til dem, så da fikk de fikset det kjapt 🙂 God helg når den tid kommer!

 5. Lene Cecilie

  Beklager å si det, men nå er fremgangsmåtene borte igjen. Det er tydeligvis noe de sliter med ?

 6. Madelen

  Hva kan man erstatte mandler med? Mer mandelmel? Jeg tåler ikke nøtter, men akkurat fettredusert mandelmel går bra 🙂

 7. Kristine

  Du tåler mandelmel, men ikke mandler? ❓ Kaken blir ekstra saftig og god med mandlene, jeg er redd det blir veldig marsipansmak med kun mandelmel, så du må nesten bare prøve 🙂

 8. Henriette

  Kanskje et dumt spørsmål, men når du skriver «skrell 2 klementiner, la skallet være på på de 2 andre» skal man da ha 2 hele klementiner i kjelen og 2 som er delt opp i båter, eller skal man ha 2 klementiner i båter hvor båtene er MED skall og 2 klementiner i båter hvor båtene er UTEN skall?

 9. Kristine

  Jeg tror ikke man klarer å dele en klementin slik at båtene har skallet på 😀 Du skreller 2 klementiner på vanlig måte (altså ta av skallet) og så legger du alle 4 (hele, ingen båter) i en kjele og koker 🙂

Det er stengt for kommentarer.