Sweet n´ salty nutcubes

/inneholder sponsorlink

Heisann!

I dag vi jeg dele en av 50 oppskrifter fra den nye boka med dere! Boka inneholder som sagt sukkerfri hverdagsgodt, og det betyr alt ifra søte og friske smoothies og frukt-retter, til småsjokolader, kaker, bakst og enkel snacks;

33-sweetandsalty2

Sweet n´ salty nutcubes
Yields 9
Write a review
Print
Ingredients
  1. 200 g usaltede nøtter (cashewnøtter, pekannøtter og mandler, ca. 1/3 av hver)
  2. en god klype salt
  3. 2 ss smør
  4. 40 g sukrin gold
  5. 1 ss fibersirup
Instructions
  1. Grovhakk nøttene og rist dem i en tørr panne til de er litt gylne. Pass på - det går fort, rør kontinuerlig. Hell nøttene over i en bolle.
  2. Ha smør, sukrin gold og fibersirup i en kjele, smelt alt godt sammen og ta kjelen av plata. Hell blandingen over de ristede nøttene og bland godt.
  3. Smør blandingen ut i en passende form med bakepapir, strø over en klype salt.
  4. Avkjøl i kjøleskap og skjær opp i passende firkanter. Oppbevares tørt i tett beholder så de holder seg sprø.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
notter

De lekre bildene er tatt av Josefin Linder, og er med på å gjøre denne boka ekstra fin synes jeg.

33-sweetandsalty

Håper dere vil like de resterende 49 oppskriftene – det er jeg ganske sikker på at dere vil 😉
Kapittelet som jeg har laget spesielt for barna inneholder for øvrig masse godt som egner seg vel så bra til de voksne.

Boka finner du her

Ellers har vi blitt skikkelig forkjøla igjen, i hvert fall jeg og mini. Kanskje ikke så rart når den nye kosen hans består i å gni en snørrete nese og munn mot ansiktet mitt frem og tilbake.
Det betyr at vi får holde oss mest mulig inne og i ro i dag, selv om det kan bli fryktelig kjedelig.

Nå har jeg i det minste kvittet meg med den store, flotte tredemølla mi (snufs..) slik at han har fått ekstra stor plass til å boltre seg på, så da er det bare å begynne med litt oppussing. 

Jeg har for øvrig planer om å kjøpe meg en litt mindre og lettere mølle, som denne. Den kan brettes sammen, og ikke minst flyttes på. Den har også et brett til ipaden, og det er viktig.

Håper dere får en fin søndag!

12 kommentarer til “Sweet n´ salty nutcubes

  1. Ranveig

    Disse så kjempegode ut, skal prøves veldig snart 🙂 Tenkte også kjøpe boken din, men lurte på noe, bare en tanke jeg har.. Du baker veldig sunt og alt ser så fristende ut, men lurer på hvordor du bruker pasta i rettene dine? Det forekommer jo aldri potet, ris ell pasta i såkalte sunne matblogger, så lurte bare på hvorfor du bruker det?
    Ha en super ny uke 🙂

  2. Kristine

    Takk for det!
    Det er veldig mange ulike oppfatninger av hva som er sunt, men for meg er det å IKKE ekskludere matvarer. Jeg har først og fremst fokus på proteiner og sunt fett, men hverken kan eller vil ha et kosthold uten karbohydrater og kostfiber. Jeg bruker mye potet og søtpotet, og til tider pasta og ris innimellom.
    Jeg slår et slag for å spise alt, bare med en bedre fordeling slik at proteiner kommer først.
    God uke til deg! 🙂

  3. Anette

    Fantastisk at det er et eget kapittel som hovedsakelig går på snacks til de små!?? Gleder meg til å få boka hjem!
    God bedring!❤

  4. Kristine

    Sukrin gold gjør nøttene sticky slik at de sitter fast når det avkjøles, jeg er litt usikker på om honning gjør det samme eller om du må bruke (brunt) sukker (siden du ikke vil bruke sukrin gold). Her må du nesten prøve deg frem 🙂

  5. Trine

    Pussig,. Mine hang ikke sammen i det hele tatt etter at de var avkjølt. Og jeg presset dem sammen mens de var varme. Men smaken er det jo ikke noe i veien med 😉

  6. Kristine

    Så merkelig! Mine «smuldret» litt de også, men de aller fleste holdt seg sammen. Vel, nøttekube-granola er jo også god snacks 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *