Middag på 20 minutter og barn på sosiale medier

Heisann!

Håper dere hadde en fin nyttårsfeiring i går!

Det er kanskje mange av dere som har middagsrester fra i går (det har vi), men om dere ikke har det og er klare for en smakfull og sunn middag så får dere det servert her;

img_9576

Baconsurret kylling med dillpoteter
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 3 kyllingfileter
 2. 3 baconskiver
 3. 3 ts philadelphiaost
 4. 2 store (ferdigkokte) poteter
 5. 2 ss smør
 6. salt, pepper og tørket dill
 7. Salat som tilbehør
Instructions
 1. Lag et lite snitt i kyllingen, smør philadelphiaost inni og surr en baconskive rundt. Legg i ildfast form og bak i ovnen på 200 grader i ca 20 min.
 2. Jeg hadde ferdigkokte poteter liggende, du kan bruke ukokte men da tar det lengre tid å steke. Skjær poteter i terninger og stek i smør sammen med salt, pepper og tørket dill til de får en stekeskorpe.
 3. Lag en frisk salat til.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
img_9580

Håper det smaker!

Jeg har som vanlig ikke skrevet en liste over nyttårsforsetter, men jeg har gjort meg noen tanker om hva jeg ønsker å bruke mer og mindre tid på. Det som er viktigst for meg er å bruke mer tid på å leve i nuet og å være til stede. Det betyr at jeg skal bruke mindre tid på å sjekke mobilen, mail og sosiale medier.

save-time-6-ways-to-spend-less-of-it-on-social-media-87237373-1024x682

Jeg leste for øvrig en mening et sted at det å dele barna sine på sosiale medier var helt naturlig i disse tider, men jeg kunne ikke ha vært mer uenig. Spesielt ikke med en offentlig profil og tusenvis av ukjente følgere. Hva er egentlig naturlig med det? Er det da unaturlig å ikke dele bilder av barna sine til hvem som helst?

Det er ikke noe rett eller galt, folk gjør det de mener er riktig for seg og barna sine, men vær så snill – det er ingenting naturlig med å dele alt på sosiale medier. Vanlig ja, men ikke naturlig.

Jeg har tatt et bevisst valg om å ikke dele ansiktsbilder av gutten min uten at han er klar over det og kan samtykke, spesielt fordi jeg er en offentlig person, og siden han er altfor liten til å vurdere om det er ok eller ikke så vil det forbli slik. 

Meg derimot, og han er jo faktisk litt lik meg sett bort ifra den håpløse sveisen;

img_0946
Fra 80-tallet, der alle bilder ble satt i gammeldagse fotoalbum.

Ikke glem å logge av og ta noen velfortjente pauser tilbake til det virkelige livet! God søndag 🙂

8 kommentarer til “Middag på 20 minutter og barn på sosiale medier

 1. Janicke

  Så fint skrevet Kristine! Kunne virkelig ikke vært mer enig når det kommer til å dele bilder av barna på sosiale medier. Vi har bevisst valgt å ikke legge ut bilder av sønnen vår. Men hører flere sier at slik er det i dagens samfunn. Men er det virkelig slik vi vil ha det?!

  Godt nytt år 🙂

 2. Hanne

  Så herlig bilde av deg 😀 Det er moro å se i gamle album..

  Jeg synes det får være opp til hver enkelt, dette med bilder av både barna og seg selv på sosiale medier. Det som skremmer meg litt, er måten mange deler personlige ting på i dag, særlig de som i motsetning til meg selv har vokst opp med sosiale medier. Det er jo stor forskjell på om barnet for eksempel «er med på» et familiebilde fra jul eller nyttår som deles med en hilsen på facebook, eller om det er et oppstilt bilde på bloggen med «i dag var det slik og slik med lille M, han har forresten på seg klær fra blabla…». Alt skal vises frem og fortelles om ned til den minste detalj…

  Jeg tar bussen til jobb, og der hører jeg mye rart og blir stadig overrasket over hva folk deler med offentligheten også på det viset. Jeg vet nå ALT om hvordan gutten til en butikkansatt nær meg stiller seg til å slutte med bleie, ned til intime detaljer. Det kommer heldigvis aldri til å få noen konsekvens for han, herlighet, men likevel kjennes det så feil når de sitter og skravler slik at alle som er i nærheten kan høre.. Temaet er jo greit nok, det samme er det å ha med barnet sitt på bilder på nett, men det har veldig mye å si hvordan det gjøres…

 3. Linn Merethe

  Takk for gode innlegg og fine oppskrifter!
  Jeg har fulgt bloggen din i mange år og har to av bøkene dine. Keep up the good work!

 4. Kristine

  Det lurer jeg på også, har barna virkelig ikke noe de skulle ha sagt? Blir alle barn etter hvert automatisk født inn til et liv der bilder på bilder av dem ligger tilgjengelig for alle å se? Jeg vil ikke ha det sånn i hvert fall 🙁
  Godt nytt år! 🙂

 5. Kristine

  Jeg spurte lille M hvem det var på bildet, og han svarte navnet sitt siden han trodde det var han selv – morsomt 😀
  Jeg er helt enig, jeg synes det deles så mye – på godt og vondt. Det viktigste må være at de det eventuelt deles private ting om er klar over det og synes det er ok, og den stemmen har ikke små barn..

 6. Kristine

  Så hyggelig å høre, tusen takk! Og takk for at du har kjøpt et par av bøkene mine ♥

 7. Anniken

  Jeg er helt enig med deg! Man vet jo aldri hva bilder som blir lagt ut på Internett blir brukt til.

  Ellers håper jeg veldig at du fortsetter å blogge! Jeg legger sjeldent inn kommentar men er innom bloggen din nesten hver dag, og den er så inspirerende!!
  Har et lite tips: få lagt muligheten til å kommentere «under» innleggene så man ikke må bla seg opp igjen på en måte, tror da kanskje flere trykker inn:)))

 8. Kristine

  Nei, det er nettopp det :/
  Takk for tips, skal se om jeg får noen til å hjelpe meg med det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *