Nydelig byggrynskrem med jordbærsaus

En av mine favorittdesserter, i hvert fall i jula, er riskrem. Jeg elsker meieriprodukter og grøt, så det blir liksom ikke bedre for min del. 

Vi spiste riskrem hos pappa for et par dager siden, og jeg har planer om å lage byggrynskrem selv på nyttårsaften. Det er så og si det samme, bare at jeg bruker byggryn i stedet for ris og søtning i kremen.

img_8372

Byggryn bruker jeg rett og slett fordi jeg synes det smaker bedre, og i all kremen kjenner man ikke forskjell om man bruker sukker eller søtning uansett.

img_8374

Byggrynskrem med jordbærsaus
Serves 4
Write a review
Print
Grøt
 1. 3 dl byggryn (legges til bløt i kaldt vann kvelden før)
 2. 1,5 l melk
Krem
 1. 1,5 dl fløte
 2. 0,5 dl vikingmelk (eller mer fløte)
 3. 2 ss sukrinmelis
 4. 3 dråper stevia vanilje
Jordbærsaus
 1. 200 g fryste jordbær
 2. 2 ss sukrin gold
 3. 2 ss vann
Instructions
 1. Legg byggryn i bløt i kaldt vann natten over. Ha over i en sil og hell av bløtevannet. Kok opp melk, ha i byggryn og la grøten småkoke i 30-40 minutter. Rør av og til slik at det ikke svir seg. Avkjøl.
 2. Pisk fløte og vikingmelk til en luftig krem, tilsett sukrinmelis og stevia mot slutten. Vend inn kremen i den avkjølte byggrynsgrøten.
 3. Ha fryste jordbær, sukrin gold og vann i en kjele, la det småputre et par minutter, mos deretter med en stavmikser. Avkjøl og hell over byggrynskremen før servering.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
img_0227

Håper det smaker!

I tillegg blir det en eske med Kong Haakon konfekt og banana splitt – haha, det vil nemlig mannen min ha. Det blir sikkert mini glad for, han har ikke fått min elsk på grøt (ennå).

Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger på år 2016 refleksjoner-innlegget jenter, vit at jeg setter veldig pris på å høre fra dere. Jeg trenger ikke mye for å føle at bloggen gir meg noe, for det meste av gleden skjer allerede på kjøkkenet, og ikke minst når jeg fotograferer. Men, jeg har ikke funnet motivasjonen for å dele matretter, oppskrifter og treningstips lengre. I tillegg har jeg fått et par nye lesere som har behov for å pirke på de merkeligste ting, og da kjenner jeg at det er på tide å tenke litt ekstra over hva jeg skal bruke tid på. Det har toppet seg de siste to månedene, men det er kanskje bare midlertidig – jeg vil veldig gjerne se om det tar seg opp i januar. Det gjør jo ofte det, ny start og nye muligheter.

I dag skal vi på kino og se Dyrene i Hakkebakkeskogen, det blir spennende å se om det slår an eller om vi må gå etter kort tid 😀 

10 kommentarer til “Nydelig byggrynskrem med jordbærsaus

 1. Agnes Kristoffersen

  Veldig rørende å lese din historie Kristine ?
  Følger deg på ig og brukte dine oppskrifter i min reise til en sunnere hverdag (PCOS).
  Jeg ambefaler deg til alle mine veninner som trenger litt motivasjon ?
  Ønsker deg et fantastisk 2017 ~ gleder meg til din neste bok og lykke til med utgivelsen ?
  God klem!

 2. Anette

  Mamma- og bloggpolitiet kan bare gå å legge seg! Jeg kan ikke forstå at noen finner glede av å pirke på andre! Håper du får til å prelle av deg det dumme de skriver.

  Jeg har fulgt bloggen din i ca 5 år nå, og gleder meg til å følge deg videre!❤

 3. Ingvild

  Hei ?
  Jeg har lest bloggen din i mange år og må helt ærlig si den er min favoritt. Er innom daglig for å se om det har kommet et nytt innlegg?
  Derfor vil jeg si tusen takk for inspirasjoner og motivasjon til å takle en tøff periode i mitt liv. For meg skiller du deg ut på en positiv måte, tusen takk.
  Tusen takk for 2016 og de foregående årene med tips og triks til kokkelering PG trening, det blir satt pris på. Jeg håper selvfølgelig at bloggen består i 2017 men det aller viktigste er at du gjør det som gjør deg glad??det er det aller viktigste. Ønsker deg en fin nyttårsfeiring og et godt nytt år med dine❤
  For meg er du inspirerende og setter ting i perspektiv, igjen, tusen takk?

 4. Janicke

  Kjære Kristine, takk for nok et fint bloggår og takk for at vi får følge dine oppturer og nedturer. Jeg håper du fortsetter å blogge i en eller annen form, du er virkelig en fin «stabilisator» i jungelen av ekstreme trenings- og kostholdsråd. Jeg leser fortsatt alle innlegg selvom jeg sjelden kommenterer.

  Godt nyttår! Håper vi sees til mer rulle-kråke med mini´ene:-)

  Hilsen Janicke

 5. Kristine

  Takk Janicke ♥ Riktig godt nytt år, så håper jeg at jeg får dratt med meg mini på mer gymlek – han trenger det 😀 Vi sees!

 6. Kristine

  Hei Ingvild! Tusen takk for at du har fulgt meg i året som er gått, og håper at du er inne i en god periode av livet ditt ♥ 🙂 Et riktig godt nytt år til deg!

 7. Kristine

  Jeg kjenner igjen navnet ditt også, koselig å «høre» fra dere lojale lesere ♥ Det er bare så dumt at de fant frem til min blogg, det har vært så deilig å slippe unna hittil, men det blir fort glemt 🙂
  Godt nytt år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *