Sunnere fruktnøtt

Hei dere!

Jeg har begynt å planlegge julens sunnere godt her på bloggen, men jeg har laget (nesten) alt som finnes i årenes løp tror jeg. Det er vel i hvert fall én mektig ting jeg ikke har prøvd meg på som jeg tenkte at jeg skulle lage neste uke. 

Noen som kan gjette, eventuelt har noen spesielle ønsker?

Ellers er det jo ikke noe i veien for at jeg lager det samme som tidligere, det er tross alt tradisjoner og man spiser det samme hver jul.

Her får dere uansett hjemmelaget fruktnøtt, den enkle versjonen;

img_0048

Hjemmelaget fruktnøtt
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
 1. 100 g mørk sjokolade
 2. 80 g sukkerfri melkesjokolade
 3. en neve hasselnøtter (eller andre nøtter)
 4. en neve rosiner (eller annen tørket frukt)
Instructions
 1. Smelt sjokoladene sammen i mikro eller vannbad, stopp ofte og rør rundt så den ikke skiller seg/blir ødelagt. Rør inn hakkede nøtter og rosiner m.m og hell i en passende form. Sett kjølig et par timer til den er stivnet, knekke opp i biter.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
img_0039
Nam!

Ellers har jeg startet jobben med pakkekalender til mini. Jeg hadde egentlig tenkt til å vente et år til, han kommer jo til bli så skuffa når det er tomt 1.juledag, men jeg fant fort ut at det ikke er noe god unnskyldning. Jeg kan ikke unngå å gjøre ting for eller med han, bare fordi jeg er redd han skal bli skuffa når det er over 🙂

Jeg har imidlertid ikke noe god løsning på hvordan jeg skal henge de opp, men små, nummererte klyper i en snor kanskje?

Håper dere får en fin lørdag!

2 kommentarer til “Sunnere fruktnøtt

 1. Anette

  Jeg tipper du skal lage Sarah bernard! Jeg lagde selv karamellpinner/kolakaker i går!..med MASSE sukker! ?
  Hjemmelaget fruktnøtt var jo helt genialt og så enkelt! Det skal jeg lage neste helg!?

 2. Kristine

  Faktisk ikke, det er noe enda «verre» – haha 😀 Men Sarah Bernard er notert! Karamellpinner lagde jeg for Shape-Up for en stund siden, men gleder meg til å dele den versjonen med dere nærmere jul. Hjemmelaget fruktnøtt må du prøve deg på! Man kan jo hive oppi andre nøtter, kokos og masse godt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *