#Hverdagspsyk

Hei dere!

To fine folk jeg kjenner har skrevet en bok. En bok som treffer meg midt i hjertet og magen, og jeg vil gjerne dele noen ord med dere;

«Det mest grunnleggende og avgjørende for å ha det godt med seg selv, er evnen til å føle at vi er en del av et fellesskap. For å føle dette, må vi ha en opplevelse av at vi er verdifulle. Først da er vi i stand til å være sårbare, noe som er nødvendig for å være ekte.

Det som hindrer oss i å være sårbare, det vil si å vise andre hvem vi er og hvordan vi faktisk har det, er skam. Skam opprettholdes og blomstrer av hemmeligholdelse, stillhet og selvbedømmelse.

Man blir ensom fordi perfeksjonisme skaper avstand til andre mennesker

Noen råd for å overvinne skammen, øke selvfølelsen, og få det bedre med deg selv:

1. Bli sjef i ditt eget liv
Ta ansvaret for en endring, ta selvstendige beslutninger. Lag en liste over hva du ønsker mer av i livet ditt. Finn et symbol eller figur som kan fungerer som en påminnelse om hvordan det vil se ut når du mister motet, bruk kroppsspråket og rett deg opp i ryggen.

2. Gå ut av offerrollen
Alle har en forhistorie, opplevd noe vondt som andre har gjort mot deg. Velg å tilgi og ta tilbake makten, forsoning er en gave man gir til seg selv og ikke til andre. Slutt fred med din fortid så den ikke ødelegger din fremtid.

3. Senk forventningene til livet og ikke sammenlikn deg med andre
Vi måler ofte egen verdi opp mot andre, en typisk tanke er «hvis bare… så vil jeg bli lykkelig». Senk forventningene, det er ikke mulig å innfri dem alle. Vi leter ofte etter det andre tilsynelatende har, og som vi tror vi selv mangler. Gi slipp på den du tror du må være, omfavn den du faktisk er.»

Boka inneholder ytterligere 7 råd, men jeg synes disse var fine å dele. Det står også masse nyttig om hvorfor man føler som man gjør, relasjoner til andre mennesker, de ulike rollene man har, og generell hjelp til hvordan man kan takle motgang.

Det føles godt å vite at man ikke er alene. Anbefales på det varmeste!

9788202512590

Og med det vil jeg ønske dere en god helg ♥

10 kommentarer til “#Hverdagspsyk

 1. Anja

  Denne skal jeg kjøpe i julegave til meg selv. Rådet om å gå ut av offerrollen er så viktig og kan ikke gjentas ofte nok. Jeg ser (og har opplevd selv) at fortiden ofte er det som stopper fremtidig utvikling. Å tilgi og gå videre, se framover og ikke la fortiden bli hverken et stengsel eller en hvilepute. Denne ser jeg fram mot å lese.
  Ha en god helg, Kristine <3

 2. Kristine

  Så fin julegave ♥ Jeg har også opplevd det, og gjør det til stadighet fortsatt. Et viktig budskap, og en veldig forklarende bok. God helg Anja! 🙂

 3. Carina Poulsen

  Kjære Kristine,
  Av hjertet TAKK for autentisk og nær anbefaling av boken – det betyr mye. Boken er skrevet fra hjertet, og vi håper å bidra til å normalisere gjennom å gjøre kunnskap om psykologi tilgjengelig – for privatpersoner, skolevesen og ungdom, og for ledere og ansatte i arbeidslivet.
  Igjen takk for ditt bidrag, Kristine – for at du er med på å tilgjengeliggjøre et språk for det fellesmenneskelige.

  Med ønske om all verdens medvind & godhet ❤️
  #hverdagspsyk | http://www.hverdagspsyk.no

 4. Kristine

  Veldig mange har lest boka, så jobben med å normalisere er allerede kommet utrolig langt. Den skulle ha vært en del av pensum i skolen. Måtte mange, mange flere lese den!
  Takk det samme Carina ♥

 5. Maria

  Gode råd. Vil bare nyansere litt det med offerrollen: det er ikke alltid mulig – eller ønskelig – å tilgi. Jeg, og mange andre, har opplevd alvorlige overgrep. Kravet om å tilgi kan for mange nesten føles som et nytt overgrep. For min del trenger jeg å føle på sinne mot overgriperne, de har aldri bedt meg om unnskyldning, og det ville være absurd å tilgi. Men: jeg har i dag et alt i alt godt liv, det er utrolig mye jeg er takknemlig for, og jeg har masse bra mennesker i livet mitt. Jeg har forsont med det som skjedde, jeg er ikke i offerrollen, men jeg har ikke noe ønske om å tilgi, fordi det ville vært mer ødeleggende enn bra. Ville bare påpeke at det også er helt greit 🙂 Ha en fin lørdagskveld!

 6. Kristine

  Jeg tror problemet er at mange misforstår hva tilgivelse egentlig er, og feilaktig forbinder det å tilgi noe(n) som å si at ting er greit eller akseptert. For meg handler det ikke om det i det hele tatt. Enkelte ting blir aldri greit, noen situasjoner er aldri akseptert. Å tilgi er direkte oversatt «å la fare», ikke som i å bagatellisere og si «la gå, det er greit», men å la ting gå for sin egen del – befri seg selv om man kan kalle det det. Å ikke forbli et offer, ikke la noen andre ha den makten over seg selv. Trist å høre forresten ♥

  God lørdag til deg og!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *