Hjemmelaget moussaka

Hei!

Da jeg var liten, så var moussaka en rett med kjøttdeig og potetskiver laget fra en ferdigpakke med poser. Nå lages den heldigvis med riktige ingredienser uten poser her i huset, og smaker så utrolig mye bedre!

Denne har jeg i tillegg pimpet opp med ekstra grønnsaker, og det synes jeg er den store fordelen med å lage alt selv – du velger helt selv hva som skal være oppi.

img_0005

Moussaka med aubergine og parmesan
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 aubergine
 2. 400 g karbonadedeig
 3. 1 gulrot
 4. 1 skive rødløk
 5. 1/2 paprika
 6. 1 boks hakkede tomater
 7. 2 ss ketchup u/sukker
 8. 1 hvitløksfedd
 9. Krydder: 2 ts paprikapulver, 1 ts spisskummen, 1/2 ts chili, 1/2 ts kanel, salt og pepper
 10. en neve revet gulost
 11. 2 ss finrevet parmesan
Instructions
 1. Stek karbonadedeig med krydder, hakkede tomater, ketchup, finhakket hvitløk og rødløk, gulrot og paprika i mindre biter. La det småputre i 5 minutter til en kjøttsaus.
 2. Vask og skjær en aubergine i tynne skiver, legg et par skiver nederst i formen, deretter kjøttsaus. Fortsett til du har brukt opp alt, og topp det hele med revet gulost og parmesan. Inn i ovnen på 200 grader i 25 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
img_0001

Håper det smaker!

Jeg har som nevnt begynt å tenke litt på julegaver, og bladde igjennom bilder fra tidligere i år som jeg kan bruke i en fotokalender. Og der lyste det lille pusefjeset med de store øynene mot meg. Todd, min lille gutt. Et med den lille nisselua som han hatet hvert år, et liggende foran peisen som han elsket, det siste der han ligger på gulvet og er syk. Tårene triller. Jeg trenger ikke engang å se bilder av han, det holder med å tenke på han. Det har gått over et halvt år, men savnet er fortsatt så sterkt.

Det er vel ikke alle som forstår det, men samtidig er det nok veldig mange som gjør det.

Nå er det kjøkkentjeneste som står for tur, godt å få tankene over på noe annet – det har vært hektisk den siste tiden.

God torsdag ♥

7 kommentarer til “Hjemmelaget moussaka

 1. Anja

  Jeg fikk en plutselig craving for moussaka her om dagen! Dro faktisk på butikken og kjøpte en ferdigpakke, men det smakte ikke i nærheten av så godt som da jeg var lita. Tror jeg går for din variant neste gang 🙂

  Det er fint, men trist å lese at du savner Todd. Jeg forstår iallefall veldig godt at savnet sitter i fremdeles. Et familiemedlem blir aldri glemt <3

 2. Kristine

  Huff, nei – det smaker virkelig ikke det samme. Jeg elsket det som liten, men nå kan jeg styre meg for det 🙂
  Absolutt ♥

 3. Emma_Te

  jeg spiste ikke dne da jeg var lita. Heller var det ikke noe som jeg smakte tidlig i livet mitt. desto snarere skal denne prøves, ser flott ut. greit at du alltid legget ut sunne retter med lavt kaloriinnhold. Sånn skal det være.

 4. Kristine

  Hei! 1-2 personer vil jeg si, så om det er til 2 stk kan du gjerne ha en frisk salat eller rundstykke til 🙂

Det er stengt for kommentarer.