Rosenkålsalat med salt og søtt

Hei!

Vi starter en ny uke og kjøttfri mandag med denne deilige retten;

img_7432

Rosenkål minner meg om jul, og siden jeg er så glad i jula – og det strengt tatt ikke er så altfor lenge til – tenkte jeg at det passet med disse små kålbombene i dag.

Rosenkålsalat med karamelliserte nøtter
Serves 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 300 g rosenkål
  2. 4 salatblader
  3. 8 sukkererter
  4. ½ paprika
  5. 60 g hasselnøtter
  6. 1 ss sukrin gold
  7. Skivet parmesan
  8. en klype salt
Instructions
  1. Skyll og kok rosenkål i 4-5 minutter. Legg salatblader på tallerken, deretter rosenkål delt i to med en klype salt over, og sukkererter og paprika skjært i mindre biter.
  2. Hakk hasselnøtter i mindre biter og stek i en panne sammen med litt sukrin gold til den er smeltet og vendt godt inn i nøttene. Avkjøl i et par minutter før du strør over retten.
  3. Bruk en potetskreller eller ostehøvel og skjær av parmesanflak på toppen.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
img_7429

De karamelliserte hasselnøttene er for øvrig superdigg som snacks, så lag gjerne masse og oppbevar i lukket beholder. Du kan også lage med andre nøttetyper som for eksempel valnøtter og mandler.

Håper det smaker, og ha en super mandag videre! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *