Rykende ferske kanelboller

/inneholder sponsorlink

Hei!

Håper dere har det fint!

I dag har vi vært ute i skogen og spist lunsj, jeg pakket med ostesmørbrød denne gangen. Et par brødskiver med ketchup, salami, ost og oregano, i toastjernet et par minutter og deretter pakket inn i alu.folie. Ikke akkurat gourmet, men super turmat!

img_4383
Jakka er gammel, men en stor favoritt – spesielt nå om høsten. Den har i tillegg en innerjakke, så det er 2 jakker i én. Vind- og vanntett, og beltet bak på ryggen er både en fin detalj og kan justeres.

Årets modell finner du her 

Over til dagens bakst – det er jo mange av oss som liker å bake på søndagene 🙂

Denne oppskriften ga jeg til dere for noen uker siden, men siden jeg skal ta ut noen av fryseren, varme opp og nyte sammen med en kopp kaffe nå, tenkte jeg å dele den igjen slik at dere også kan nyte dem;

img_9197

Ferske kanelboller
Yields 24
Write a review
Print
Ingredients
  1. ca 950 g mel (200 g rugmel, 300 g havremel, 450 g hvetemel)
  2. 5 dl ekstra lettmelk
  3. 1/2 pose tørrgjær
  4. 1 ts kardemomme
  5. en kype salt
  6. 80 g sukker
  7. 50 g sukrin gold
  8. 80 g mykt smør
Fyll
  1. 80 g mykt smør
  2. 100 g eplemos
  3. 3 ss sukrin gold
  4. 1 ss fibersirup gold
  5. 2 ts kanel
  6. 1 egg (til pensling)
Instructions
  1. Varm melken opp til fingervarmt og ha i en bolle med resten av ingrediensene. Elt alt sammen (jeg brukte en kjøkkenmaskin) i 10-15 min til den slipper kantene, legg i en bolle med plastfolie over og hev i 1 time.
  2. Kjevle ut til en rektangel, smør på fyllet og rull sammen. Skjær opp i passende stykker og legg på et bakepapir i en langpanne, hev i ytterligere 30-45 min. Pensle de med et vispet egg, og stek i ovnen på 200 grader i ca 15 min.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
Du kan lage de helt sukkerfrie om du ønsker, men da ville jeg ha økt smørmengden eller tilsatt noe lignende slik at de ikke blir tørre – sukrinprodukter suger nemlig litt av saftigheten ut av bakst.

IMG_9156IMG_9171

Håper det smaker!

4 kommentarer til “Rykende ferske kanelboller

  1. Karoline

    Ser jo så gode ut! Tror jeg må lage kanelboller snart, så skal huske på denne oppskriften 🙂

  2. Anja

    Tror jeg må teste oppskriften din en dag. Har bare prøvd å lage kanelboller en gang før, og da ble de så tørre! Det var ikke din oppskrift da 🙂

    Også så flott at du reklamerer for den jakka nå! Jeg driver og ser etter ei god høstjakke som tåler været her på Nordmøre, dvs mye vått. Og denne fra Kari Traa har jeg jo sett på nå i flere år, kanskje på tide å kjøpe den. Hehe 🙂

    Ha en fin dag, Kristine!

  3. Kristine

    Det skal sies at disse blir en anelse tørrere enn originale kanelboller, men de skal fortsatt bli gode og så saftige som sunnere bakst kan bli 🙂
    Elsker den jakka, anbefales!
    Håper du får en super uke Anja! ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *