Gryterett i høstens farger

Heisann!

Da er vi på en mini-høstferie, men jeg gjorde klart denne deilige middagen til dere før vi dro;

img_0239

Jeg kan fortsatt huske at dette var hot shit på 90-tallet, da var det smuldret opp i en pose som het Amerikansk gryte. Lov meg at du heller lager denne fra bunnen av – det smaker så mye bedre, og det tar absolutt ikke lang tid.

Høstlig gryterett
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
 1. 600 g karbonadedeig
 2. 1 boks hakkede tomater
 3. 2 ss ketchup u/sukker
 4. 0,5-1 dl vann
 5. Krydder: 2 ts spisskummen, 2 ts paprikapulver, 1 ts oregano, en klype chili, kanel, salt og pepper
 6. 1 pose ris
 7. 1/2 boks mais
 8. 150g erter
 9. 1/2 paprika
Instructions
 1. Kok ris som anvist på pakken (jeg bruker porsjonsposer).
 2. Stek karbonadedeig i en stor kjele sammen med krydder, litt vann, en boks hakkede tomater og ketchup. Tilsett paprika i mindre biter, mais og erter og la det småputre et par minutter. Rør inn risen når den er ferdigkokt.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
img_0245

Jeg plukket noen blader på vei hjem fra barnehagen her om dagen, de er så vakre på denne tiden av året.

img_0241

Jeg serverte gryteretten med nystekte rundstykker til, og de ble brukt som skje – vi har nemlig en kreativ liten fyr hjemme som synes rundstykker kan dyppes i andre ting enn bare supper.

Så lenge han spiser så er jeg fornøyd 😀

Ha det fint så lenge! ♥

4 kommentarer til “Gryterett i høstens farger

 1. Ane Stenberg

  Hei Kristine!

  Jeg har fulgt bloggen din noen år, og du har hjulpet meg gjennom en tøff omstilling når det kommer til mat. Har alltid vært en stille følger, men vil bare fortelle deg hvor mye det har hjulpet å se muligheter, matglede og også at du har kommet deg gjennom så mye vanskelig og tøft og fortsatt klarer å holde det i gang med livsglede, selv om det har vært mange, mange tårer også. Har mye respekt for deg som blogger, person og også forbilde, for det er det du er for mange.

  Jeg har en forespørsel jeg har tenkt på en stund. Hadde du kunne skrevet en liten krydderguide? Noe så enkelt, men så vanskelig når man er vant med Toro og mange smaker man ikke drar kjensel på uten å prøve. Med fare for å få krydderhylle stor som i butikken som ikke blir brukt, så hadde det kanskje vært fint å bare visst hvilke krydre som er basen i mange retter, etter land og retter? Kanskje en vel stor forespørsel, men bare et forslag, selvfølgelig!

  Ha en fin og velfortjent høstferie!

 2. Malene

  Denne har jeg lagd mang en gang, aldri mer toro, denne smaker rett og slett utrolig mye mer! Og ikke minst bedre 🙂

 3. Kristine

  Hei Ane! Så utrolig fin kommentar, takk! ♥
  Vet du – jeg krydrer stor sett med de samme krydderne. Men, så klart jeg kan skrive en liste over hva jeg bruker mest 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *