Kremet tomatsuppe med egg

Hei!

Ny uke og jeg kunne endelig følge lille M til barnehagen igjen i dag morges, iført Kaptein Sabeltann t-skjorte og ny boblevest – han altså.

I dag er det kjøttfri mandag og på menyen står denne;

img_0334

Tomatsuppe er en gjenganger her på bloggen så dere er kanskje litt lei, men det er en stor favoritt – spesielt hos lille sjefen. Siden vi har denne faste suppedagen i uka, så tenkte jeg at jeg skulle bytte dag slik at kjøttfri mandag blir litt mer kreativ.

Tomatsuppe med melk
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
  1. 8 store tomater
  2. 1/2 løk
  3. 1 ss smør til steking
  4. 2 ss tomatpuré (eller ketchup u/sukker)
  5. ca 5 dl grønnsaksbuljong (eller vann)
  6. 1 dl melk
  7. 1 ts paprikapulver, en klype salt, pepper, kanel og chili
  8. 3 kokte egg (som tilbehør)
  9. 2-3 rundstykker med smør (som tilbehør)
Instructions
  1. Skjær løk i mindre biter og stek i litt smør til blank/myk, tilsett tomater i mindre biter, samt litt vann. La det frese i et par minutter.
  2. Tilsett ketchup/tomatpuré, grønnsaksbuljong, melk og krydder - la det småkoke i ca 5 minutter før du moser alt sammen med en stavmikser eller i en blender.
  3. Kok egg i 7-8 minutter og servér i suppen sammen med et rundstykke ved siden av.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
img_0321

Vi valgte helt vanlige rundstykker denne gangen, men du kan selvfølgelig lage dine egne om du har tid og lyst. Disse er både raske, enkle og gode.

«Noen» har lært andre at det er godt og gøy å dyppe rundstykket nedi suppen, så om man trodde at suppe var grisete i seg selv kan jo la den minste prøve det.

Nå er det oppskrifter til Shape-Up som står for tur – to middager og en dessert som jeg tror dere vil digge.

Fortsatt god mandag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *