Karamelliserte plommer med nøtteknekk

Hei!

Her går det i ett med ny bok fra morgen til kveld, så det er ikke så mye annet jeg rekker denne uka. Jeg får ikke levert eller hentet i barnehagen engang, og bare det er veldig uvant og ikke minst sårt. Jeg kommer hjem til en gutt som er ekstra glad for å se meg da, og som er litt forvirret etter at jeg fortalte at jeg skulle kjøre bilen til jobb i dag morges. «Mamma jobbe i bilen».

Har dere sett de store, modne plommene som ligger i butikken – eller kanskje noen er så heldig å ha et plommetre i hagen?

Her får dere en deilig dessert med nettopp plommer;

IMG_0065

Karamelliserte plommer med nøtteknekk
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 plommer
  2. 1 ts smør
  3. 1 ss sukrin gold (på salg)
  4. 40 g valnøtter
  5. 1 ss fibersirup (på salg)
  6. en klype salt
Instructions
  1. Skjær plommene i mindre biter, husk å fjerne steinen. Stek de i en panne med litt smør og sukrin gold, la de godgjøre seg i pannen på middels varme til de er myke – gjerne opptil 10 minutter.
  2. Rist valnøtter raskt i pannen, ha litt fibersirup over og vend de godt inn i sirupen. Legg nøttene på et bakepapir, strø litt salt over og la de avkjøle.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0071

Veldig enkelt, og veldig godt – håper det smaker!

Nå skal jeg tilbake på kjøkkenet, fortsatt en del oppskrifter som må klargjøres til i morgen.

Ha en fin uke videre!

4 kommentarer til “Karamelliserte plommer med nøtteknekk

  1. Studinen

    NAM sier nå jeg! Hadde dette til lunsj i dag (som topping over cottage cheese), og det var suuuuuperdigg 🙂 flott tips!

  2. Kristine

    Helt super hverdagsdessert! Ja, det er veldig spennende – og tidkrevende, men gleder meg til det ferdige resultatet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *