Barnebursdag – hva spiser vi?

Hei!

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne dele litt mer av den kommende feiringen av mini´s 2-års dag, og det er klart jeg kan. Jeg trenger vel egentlig ikke å spesifisere at dette er slik vi velger å gjøre det og ikke noe anbefaling til andre, men nå gjorde jeg det allikevel.

Bilder hentet fra google

73829_Unique_Ballong_bl___50-pk_1

Jeg har alltid sagt at det er forskjell på hverdag og helg/selskap her i huset, og det holder jeg fast ved. Jeg liker allikevel å ha flere alternativer – vi har blant annet en med diabetes i familien, så da er det supert at alle kan finne noe de kan kose seg med.

Først og fremst – pølser;

Pølse-i-lompeVi skal ha pølser i lompe og/eller brød, det hører liksom en barnebursdag til.

Mamma/mormor skal bake verdens beste gulrotkake;

img_1431Den er helt vanlig med sukker og smør, og sinnsykt god.

Jeg skal bake en sjokoladekake;

IMG_0312-checkerHer bruker jeg sunnere sjokoladekakemiks, men den skal ha vanlig glasur og seigmenn på.

Jeg skal lage fruktspyd;

Mixed fruits and berries
Fargerikt og godt.

Jeg skal lage kanelboller;

img_4711En versjon med 50/50 av både usunne og sunnere ingredienser, spent på hvordan det blir.

Som dere ser er det litt av hvert godt, og jeg er ganske sikker på at det vil falle smak.

Nå blir det litt kokkelering på kjøkkenet, magen rumler og det er på tide med middag – ha en fortsatt fin onsdag!

11 kommentarer til “Barnebursdag – hva spiser vi?

 1. Malene

  Hei! Så lurt å ha både sunt og litt usunt 🙂 Du lager masse godt og har gode oppskrifter. Kikke stadig innom bloggen din, og då blir eg inspirert til å prøva ut nye middagsretter og bakst, Eg lurte på om du kan legge ut oppskrift på gulrotkaka og kanelbollene?

 2. Martine

  Heisann <3 Vet du har mye nå med 2-års dag til lille. Men kanskje kan du svare seinere eller lage ett inlegg? 😉 Jeg har masse eggehvite her til overs, og har så lyst å teste ut å lage bars med de. Mannen min sliter med matlyst for tiden og lever på bars! Det blir dyrt med 2-3 bars pr dag i lengden. Så hadde värt supert med råd, og tenker at eggehvite kanskje kunne gjöre de litt seige og gode – tilsammens med agave/honning/yacob. Ellers er han glad i peanuttsmör ( har fra iherb ) og tenker nötter,frö, kanskje bär. Har desverre ikke bakeprotein, men har mandelmel, hassenöttmel,kokosmel mm. Har ett proteinpulver, men ser det blir stående så mistenker at han ikke liker smaken 😛 Og ellers stevia-sjokolade som vi har må jo väre med 😉
  Takknemlig for svar og råd <3
  Lykke til med to åringen, lilleplutten Kanutten <3

 3. Kristine

  Hei! Så hyggelig å høre! Jeg kan legge ut oppskrift på kanelbollene (om de blir vellykket 😉 ), og høre om mamma kan dele oppskriften på gulrotkaka 🙂

 4. Kristine

  Hei! Da ville jeg kanskje ha laget ovnsbakte/lune barer, siden du har en del eggehvite å bruke opp. Eggehvite vil ikke gjøre de så seige uansett, der gjør peanøttsmør og honning/fibersirup jobben best.

  Noe sånt som;
  140 g havregryn
  30 g hakkede nøtter
  30 g hakket stevia-sjokolade
  3 ss honning
  4 ss peanøttsmør
  2-3 eggehviter
  2 ss solsikkefrø
  2 ss sesamfrø
  1 ss gresskarfrø

  Bland sammen, trykk ned i en form og stek i ovnen på 180 grader i ca 15 min.

  Eventuelt lag en liten kake til han 😀 Oppskrift her: http://www.kriweb.no/2016/04/22/peanottkake-pa-2-minutter-2/

  Takk for det ♥

 5. silje

  Takk for mange fine tips! Tar den med meg til vår feiring av 2-åring på søndag 🙂 Håper dere får en super feiring!

 6. Iselin

  16. september er dagen hos oss 🙂 Vi skal prøve fruktspyd og gulrotkake (og kanskje sjokoladekake i tillegg – lite selskap ;), men må ha noe varmmat i tillegg. Mannen vil ikke ha pølser (!), så jeg har tenkt på pizzasnurrer… Kanskje du har noen tips? 🙂

 7. Kristine

  Pizzasnurrer er jo fint! Sjekk ut dagens kanelboller, du kan jo bruke samme oppskrift – bare kutte ut sukker/sukrin gold og bruke pizzafyll i stedet selvfølgelig 🙂 Håper dere får en fin feiring!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *