Saftig og lett kyllingburger

Hei!

Jeg har hørt rykter om at det er fint vær hjemme også, så da er det vel innafor å skryte av 30 grader og sol. Deilig!

Vi lever på all-you-can-eat-bufféer og is her, men jeg har denne digge saken til dere;

IMG_9641

Hjemmelaget kyllingburger med mangosalsa
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 400 g kyllingkjøttdeig
  2. 1–2 ts spisskummen
  3. salt og pepper
  4. 1 mango
  5. 1 avokado
  6. 1/3 rødløk
  7. 1/3 fersk chili
  8. en skvis lime
  9. Salatblader
  10. 2 ts ketchup u/sukker
  11. 1 ts grov sennep
  12. 2 ts majones
  13. Burgerbrød: (2 stk.)
  14. 1 egg
  15. 100 g cottage cheese
  16. 50 g havremel
  17. 1–2 ts chiafrø
  18. en klype salt
  19. 1–2 ts sesamfrø (som topping)
Instructions
  1. Lag burgerbrød: Pisk alle ingrediensene sammen og la røra stå og svelle i 3–4 minutter. Ha litt vann på hendene og form to boller, strø sesamfrø over og stek i ovnen på 170 grader i 26–27 min.
  2. Form kyllingkjøttdeig til 3 hamburgere, krydre med spisskummen, salt og pepper og stek i panne på middels varme til gjennomstekt.
  3. Skjær mango og avokado i terninger, finhakk rødløk og chili og rør alt sammen med en skvis lime helt til slutt.
  4. Skjær hamburgerbrød i to, smør bunnen med ketchup og sennep, legg på salatblader, kyllingburgeren, mangosalsa og litt majones. Legg på toppen av brødet og nyt!
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

IMG_9625

Denne kan du selvfølgelig tilberede på grillen også. Håper det smaker! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *