Sunnere sjokoladekake

/inneholder sponsorlinker

«Hva er det som gjør en kake sunnere?» 

Det hender jeg får spørsmålet når jeg har bakt noe, og det er et godt spørsmål. Spesielt med tanke på hvor ulik oppfatning vi har av begrepet sunt og hva som gjør noe sunnere eller bedre for kroppen.

Mine tanker er at dersom man kutter ut mye av sukkeret og bruker meltyper som gir kroppen noe næringsrikt (som for eksempel havre og nøtter), så blir det sunnere. Deretter kan man diskutere om smør, sukrin eller fibersirup er sunnere. Jeg sier ja til alle tre, men dette er noe man må finne ut av selv.

IMG_0305

«Hvorfor kan man ikke bare kose seg med ekte kake i stedet for å sunnifisere?» 

Til det er mitt svar: hvorfor kan man ikke nyte begge deler til hver sin tid? 

Her får dere i hvert fall en god, gammel oppskrift på en sunnere sjokoladekake;

Saftig sjokoladekake
Stk : 1
Skrive en omtale
Skriv ut
Ingredienser
  1. 2 egg
  2. 2 ss romtemperert smør
  3. 30 g sjokoladeprotein
  4. 70 g havremel
  5. 1 ts bakepulver
  6. 20 g kakaopulver
  7. 20 g fibersirup
  8. 40 g sukrin gold
  9. ca 1,5 dl melk
Glasur
  1. 2 ss ferdigblandet kaffe
  2. 1 ss kakaopulver
  3. 1 ss smør
  4. 1 ss philadelphiaost
  5. Sukrinmelis til riktig smak og konsistens
  6. 1 ts kokosmasse (valgfritt)
Fremgangsmåte
  1. Pisk egg og sukrin gold til eggedosis. Tilsett deretter romtemperert smør, fibersirup og det tørre litt etter litt, deretter melk til du får en passe tykk kakerøre. Hell i en liten, smurt form (ca 15 cm) og stek i ovnen på 175 grader i 25-30 min.
  2. Pisk sammen glasuren og bre over kaken - pass på at den er helt avkjølt. Strø over kokos.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0312

Håper det smaker – det er tross alt lillelørdag!

Ellers har jeg en gladnyhet til alle som har ventet på at disse skal komme inn på lager igjen;

IMG_3718-down-1

Utrolig deilige sko som jeg bruker både på trening og til hverdags – mye sko for bare 599 kr. Det er (noen få) størrelser igjen HER.

IMG_3753-side

God onsdag ♥

4 tanker om “Sunnere sjokoladekake

  1. avatarIda

    Heiii!
    Kaka di så veldig god ut, den tenker jeg at jeg må prøve til helgen! 😀
    Men har du to forskjellige bunner? Eller er det bare en? så ut som en fargeforskjell der sjø hehe 🙂

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    Hei Ida! Fargeforskjellen er kun fordi jeg har brukt en kniv rundt kantene for å få den lettere ut av kakeformen, det er samme bunn – ellers hadde det stått i oppskriften 😀

  3. avatarKaroline

    Hei!
    Først må jeg si takk for en kjempeinspirerende blogg! Har akkurat skaffet meg den siste boken din og gleder med til å prøve både oppskrifter og treningsprogram 😀
    Men jeg lurer på om du har et godt alternativ til fibersirup? Ser dette går igjen i mange oppskrifter, men magen min tåler det ikke :/

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    Tusen takk Karoline! Så hyggelig å høre 🙂
    Ja, du kan bruke yaconsirup om du tåler det bedre, eventuelt honning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *