Hei dere!
I dag er det mandag, og det betyr både kjøttfri middag og ny uke. For min del betyr det også en ekstra innsats på jobbfronten da vi reiser på lørdag og blir borte en uke.
Vi spiser suppe minst én gang i uka, mini synes det er så godt. Jeg har prøvd litt ulike varianter, men tomatsuppe er favoritten.
Tomat- og gulrotsuppe med egg
2016-06-27 09:33:54
Serves 3
Ingredients
- 6 store tomater
- 2 gulrøtter
- 1/2 rødløk
- 1 ss smør til steking
- 2 ss ketchup u/sukker
- ca 5 dl grønnsaksbuljong (eller vann)
- 1 ts paprikapulver, en klype salt og pepper (+ chili til de voksne)
- 4-6 egg (som tilbehør)
- 1-2 knekkebrød (som tilbehør)
Instructions
- Skjær rødløk i mindre biter og stek i litt smør til blank/myk, tilsett gulrøtter og tomater i mindre biter, samt litt vann. La det frese i et par minutter.
- Tilsett grønnsaksbuljong, ketchup og krydder - la det småkoke i ca 5 minutter før du moser alt sammen med en stavmikser eller i en blender.
- Kok egg i 7-8 minutter og servér i suppen sammen med et knekkebrød ved siden av.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

Fordelen med å gi suppe til barn er at man kan kamuflere ganske mye sunt oppi som de kanskje ikke ville ha spist ellers – og det veier opp for alt griset det blir når de aller minste skal spise selv 😉
Prøv gjerne med søtpotet eller paprika oppi i stedet for gulrot også.
Håper det smaker!
I helgen snakket jeg om at jeg skulle dele en hjemmeøkt med dere, den kommer om ikke så lenge!
God mandag så lenge! 🙂
Tilbaketråkk: En sunn og god fiskegrateng | Sunnere Livsstil
Tilbaketråkk: Mini-kjøttboller med pommes frites | Sunnere Livsstil