Tomat- og gulrotsuppe for liten og stor

Hei dere!

I dag er det mandag, og det betyr både kjøttfri middag og ny uke. For min del betyr det også en ekstra innsats på jobbfronten da vi reiser på lørdag og blir borte en uke.

Vi spiser suppe minst én gang i uka, mini synes det er godt. Jeg har prøvd litt ulike varianter, men tomatsuppe er favoritten.

IMG_0170

Tomat- og gulrotsuppe med egg
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
  1. 6 store tomater
  2. 2 gulrøtter
  3. 1/2 rødløk
  4. 1 ss smør til steking
  5. 2 ss ketchup u/sukker
  6. ca 5 dl grønnsaksbuljong (eller vann)
  7. 1 ts paprikapulver, en klype salt og pepper (+ chili til de voksne)
  8. 4-6 egg (som tilbehør)
  9. 1-2 knekkebrød (som tilbehør)
Instructions
  1. Skjær rødløk i mindre biter og stek i litt smør til blank/myk, tilsett gulrøtter og tomater i mindre biter, samt litt vann. La det frese i et par minutter.
  2. Tilsett grønnsaksbuljong, ketchup og krydder - la det småkoke i ca 5 minutter før du moser alt sammen med en stavmikser eller i en blender.
  3. Kok egg i 7-8 minutter og servér i suppen sammen med et knekkebrød ved siden av.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0175

Fordelen med å gi suppe til barn er at man kan kamuflere ganske mye sunt oppi som de kanskje ikke ville ha spist ellers – og det veier opp for alt griset det blir når de aller minste skal spise selv 😉

Prøv gjerne med søtpotet eller paprika oppi i stedet for gulrot også.

IMG_0172

Håper det smaker!

I helgen snakket jeg om at jeg skulle dele en hjemmeøkt med dere, den kommer om ikke så lenge!

IMG_0473

God mandag så lenge! 🙂

2 kommentarer til “Tomat- og gulrotsuppe for liten og stor

  1. Tilbaketråkk: En sunn og god fiskegrateng | Sunnere Livsstil

  2. Tilbaketråkk: Mini-kjøttboller med pommes frites | Sunnere Livsstil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *