Tren hele kroppen!

Heisann!

I dag har jeg en treningsøkt til dere, nærmere bestemt en fullkroppsøkt. Det er mange som liker å trene alle muskelgruppene på én økt når de først starter å trene, det gjorde jeg selv, og det er mange som bruker slike økter som en slags restitusjon med lettere vekter for å kjøre igjennom de fleste muskelgruppene.

Jeg har hentet bildene fra den nyeste boka mi Sunnere livsstil – der du også vil finne flere treningsprogrammer og kostholdsplaner.

1. Ett-bens strakmark

ettbensstrakmark
Hold en kettlebell eller to vekter i hendene, stram mage og rumpe og len deg fremover på ett ben. Husk – det er ståbenet som skal jobbe, dette er en god øvelse for balansen i tillegg. Utføres 8 x 3. 

2. Flyes

brystflyes
Ligg på en benk med to vekter, knyttnevene skal være slik at tomlene peker opp mot hodet – er de mot hverandre blir det brystpress. Armene skal ut til sidene og opp igjen, brystet skal gjøre jobben. Utføres 8 x 3.

3. Dips på benk

dips
Finn en benk e.l., sett hendene på med albuene pekende rett bakover og bena så strakt ut du kan. Blir det for tungt, kan du sette bena litt nærmere kroppen med en bøy i knærne. Utføres 10 x 3.

4. Knebøy

knebøy
Legg stangen litt nedpå bakside skuldre, ikke helt oppe ved nakken. Stram mage og gluteus både i start- og sluttposisjon. Pass på så knærne ikke faller innover selv om det blir tungt. Alternativt kan bøy gjøres med stangen foran (frontbøy), med en kettlebell i hendene foran deg (goblet squats), eller i kabel (cable squats). Utføres 8 x 3.

5. En-arms roing

enarmsroing
Stå på en benk med en arm og et ben hvilende på den, ta tak i (en tung) hantel med den andre armen og før opp til siden av brystet. Husk at fokusområdet er ryggen/lats, ikke biceps. Uføres 6 x 4.

6. Sidehev

sidehev
Ta to hantler og før dem opp til hver side. Jeg liker å ha en liten knekk i albuen og fokus på at lillefingrene skal være høyeste punkt på toppen slik at det «klyper» godt i skuldrene. Prøv å utføre øvelsen statisk, gynger du med resten av kroppen kan du med fordel sette deg ned. Utføres 12 x 3.

7. Crunches i slynge

plankeinnogut
Plasser føttene i slyngene og kom deg ned på albuene (kan også utføres på hendene, lettere variant). Ha kroppen så rett som mulig, stram mage og core slik at du ikke svaier for mye med korsryggen. Trekk bena tett inntil kroppen mens du strammer magen og rett de ut igjen. Utføres 12 x 3.

Og skulle du være en av de få som ikke har skaffet seg tightsen jeg har på meg over, så får du nå 50% rabatt på den HER ♥ 
/sponsorlink

God trening! 😀