Sunne havrelapper

/inneholder sponsorlinker

Heisann!

Vi har en favoritt her i huset, nemlig disse saftige havrelappene. Jeg lagde dem så og si hver dag for en liten stund siden. (Nå er det imidlertid banana cookie dough som står på menyen – ikke spesielt bloggvennlig å ta bilde av, men si ifra om dere vil ha oppskrift).

IMG_0966

Noen spiser med smør og sukrin på, andre med syltetøy, gulost, brunost eller sirup. De er like fine å spise til lunsj som til kveldsmat, og med dette triste været ute er det ekstra hyggelig å lage noe godt inne.

Jeg slumper alltid når jeg lager røra, men har prøvd å finne frem til en ca-oppskrift;

Havrelapper
Yields 4
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 egg
  2. 2 dl havregryn
  3. 2 dl havremel
  4. 1 - 1,5 dl melk
  5. 1 ts kardemomme
  6. 1/2 ts kanel
  7. en klype salt
Instructions
  1. Pisk alt sammen, la røra svelle i 5 minutter før du steker i en smurt panne.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0965

Disse er med smør, syltetøy og fibersirup. Elsker smør!

Gårsdagens treningsøkt så slik ut;
Roing
Markløft
Thrusters
Liggende sidehev
Foroverbøyd sidehev
Goblet squats med kickback

IMG_9969-side
Nyhet fra 2xu – jeg har den litt kortere versjonen, men den finnes i fullengde også. Den er for øvrig ikke gjennomsiktig.
 
Bruk rabattkoden 800 og få hele 25% rabatt på ordre over 800,- hos  denne helgen?
Gjelder kun ordinære priser, ikke Better Bodies og Gasp 

Ellers fikk jeg spørsmål om jeg hadde noen tips til hva man kan handle og ha i hus til enhver tid for å lettere ta sunne valg. Sitter og skriver litt om hva jeg pleier å ha i kjøleskap og kjøkkenskap, kommer senere!

God søndag så lenge!

15 kommentarer til “Sunne havrelapper

  1. Susanne

    Ser kjempegodt ut! Kan du gi oppskrift på coockie dough greiene også??! Klem <3

  2. Ann Charlott Ø

    Jeg vil gjerne også prøve ut den andre oppskriften ?? det så veldig godt ut.

  3. Marianne

    Det er veldig godt med havrelapper! Elsker bakst og matretter med havremel og havregryn. Men sånn i forhold til annet mel – er det ikke en del karohydrater i havremel? Leste nettopp noe om det, noen som mente det gir rask blodsukkerstigning etc. Jeg har liksom alltid tenkt på havregryn som selveste superkornet – sunt, godt og næringsrikt og som ikke gir for rask blodsukkerstigning.. Hva tenker du om saken?

  4. Kristine

    Nei, egentlig ikke – ikke i forhold til hvetemel o.l i hvert fall. Grunnen til at havre ikke gir samme blodsukkerstigning og påfølgende fall er fiberinnholdet (8 g vs 2-3 g i andre meltyper) og et relativt høyt proteininnhold. Jeg blir i hvert fall god og mett (lenge) av det, så jeg kjenner heller etter det enn at noen skal fortelle meg at det ikke er bra for blodsukkeret 🙂

  5. Marianne

    Det er sant. Jeg tror jeg fortsetter bruken av havre i kostholdet i alle fall 🙂 tusen takk for svar! 🙂

  6. Anne-Line

    Ny mat-hangup, garantert!! Lagde disse ikveld og de var bare helt nydelige, saftige og gode på smak både med salt og søtt pålegg.
    Nammis 😀

  7. Kristine

    Så hyggelig å høre Anne-Line! Vi spiste dette hver dag i flere uker tror jeg 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *