Pizza med pesto og cashew

Heisann!

Da var det en litt annerledes start på ny uke, men like fullt en mandag og her er dagens kjøttfrie rett til dere;

IMG_9121

Vegetarpizza er veldig godt, og ikke minst enkelt å variere med ulike toppinger – det være seg frukt, grønt, nøtter, pesto, krydder og pizzasauser.

IMG_9115

Pizza med pesto og cashew
Serves 2
Write a review
Print
Pizzabunn
  1. 200 g sammalt speltmel
  2. 1 dl vann
  3. 2 ss smeltet smør
  4. ½ ts salt
  5. ½ most hvitløksfedd
Topping
  1. 2 ts tomatpuré
  2. 1 ts ketchup u/sukker
  3. 4 ts grønn pesto
  4. to never revet gulost
  5. en liten neve cashewnøtter
  6. ¼ rødløk
  7. Koriander til pynt
Instructions
  1. Elt alle ingrediensene til bunnen sammen til en deig og jobb den utover til en tynn runding på et bakepapir – så tynn du får den uten at den revner, jo tynnere dess sprøere bunn.
  2. Smør først tomatpuré og ketchup over bunnen, deretter pesto. Riv gulost og fordel jevnt over. Skjær rødløk i tynne strimler og legg over pizzaen, topp med cashewnøtter. Bak i ovnen på 210 grader i 14-16 minutter.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_9103

Tips 1: Ønsker du en glutenfri bunn kan du bruke glutenfritt havremel og tilsette et egg eller 1-2 teskjeer med fiberhusk for å få god bindeevne.

Tips 2: Føler du deg litt ekstra tøff kan du hive på noen bananskiver før pizzaen går i ovnen – helt nydelig.

IMG_9123

Velbekomme!

Ellers er det meste klart for morgendagens feiring, mini sine klær er vasket, min bunadsskjorte er strøket (takk mamma) og grillmat (og is) er kjøpt inn. Vi bakte en banankake i dag tidlig og, så da er vi sikret frokost et par dager fremover. 

Håper dere får en fin dag! ☀

11 kommentarer til “Pizza med pesto og cashew

  1. Hanne

    Denne ser såååå god ut 😀
    Synes du tar veldig delikate bilder av maten nå.

    Ha en fantastisk feiring i morgen med store og små 😀

  2. Bente

    Lurte på om du har en lavkarbo pizzabunn oppskrift hvor det faktisk går ann å holde i pizzaen og spise den? Prøvd mange og de må spises med kniv og gaffel.. Veldig takknemlig for svar ?? Savner sånn en skikkelig pizza ???

  3. Kristine

    Det ligger mange på bloggen om du søker på pizza 🙂 Men, jeg tror cluet er å forsteke bunnen litt før du tar på fyllet, og ikke minst ikke ha på så mye fyll – det er ulempen om du ikke vil spise med kniv og gaffel 😀

  4. Jules @ WolfItDown

    Mmmm, denne så DIGG ut altså 😀 Tusen takk for god veggis inspirasjon 🙂

    Og ikke minst gratulerer med dagen i morgen! Håper alle sammen har en kanon feiring! Spis litt is for meg, må på arbeid i morgen, men skal nokfeire litt etterpå skal du se 🙂 x

  5. Kristine

    Det var det jeg hadde i skapet 🙂 Du kan bruke det melet du vil, rugmel eller annet grovt mel funker også fint.

  6. Karianne

    Sprek pizza. Bananskivene, pestoen, osten, de sprø cashewnøttene og løken harmonerer med hverandre.
    Absolutt verdt å lage – selv for skeptikerne der ute.
    Jeg har flere ganger laget pizza med sataysaus. Kanskje du vurderer å gjøre det samme med tida?
    For denne pizzaen henter vel inspirasjon fra Thailand?

  7. Kristine

    For å være helt ærlig er dette noe jeg smaker meg frem til og lar magen bestemme 😀 Men jeg synes absolutt det er moro å få tips og inspirasjon, sataysaus har jeg aldri kjøpt eller brukt i matlagning! Hva gir den pizzaen – sødme/salt/sterk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *