Sunnere bløtkake til 17.mai

Heisann!

Flere som gleder seg til 17.mai?

Jeg har en nydelig festkake til dere i dag;

IMG_9995

Denne er uten gluten og sukker og gir 160 kcal per kakestykke dersom du skjærer i 12.

IMG_0050

Og ja, jeg vet at 17.mai kun er én gang i året og at man skal unne seg vanlig kake om man vil det. Jeg mener at man fint kan gjøre det i alle festlige anledninger og helger så lenge man har et sunt og variert kosthold ellers. Når det er sagt så synes jeg at folk skal få velge selv, og det trenger hverken å være fanatisk eller dumt å lage sukkerfrie alternativer også 🙂

Sukkerfri bløtkake
Yields 1
Write a review
Print
Sukkerbrød
 1. 4 egg
 2. 5 dråper stevia vanilje
 3. 60 g sukrin gold
 4. 90 g potetmel
 5. 40 g havremel
 6. ½ ts bakepulver
Krem
 1. 3 dl fløte
 2. 2 ss sukrinmelis
Pynt/Tilbehør
 1. 3-4 ss jordbærsyltetøy u/sukker
 2. 30 g valnøtter
 3. 2-3 ss melk til dynking
 4. Jordbær og blåbær (eller andre friske bær)
Instructions
 1. Skill to egg og ha eggehviter i én bolle og eggeplommer i en annen. Stivpisk eggehvitene og sett til side. Pisk deretter eggeplommene sammen med de to resterende eggene, stevia og sukrin gold. Sikt inn potetmel og havremel og pisk godt, ha i bakepulver til slutt. Vend inn de stivpiskede eggehvitene, pass på at du beholder mest mulig luft så bruk gjerne en slikkepott til dette.
 2. Ha bakepapir i en rund kakeform (22 cm) og hell røren i. Bak i ovnen på 160 grader, nederste rille i ca 30-35 min - sjekk den mot slutten.
 3. Når sukkerbrødet er avkjølt kan du dele den i to på langs og dynke med litt melk. Smør jordbærsyltetøy over den ene halvdelen. Pisk fløte med sukrinmelis til krem og smør halvparten oppå syltetøyet. Legg på hakkede valnøtter før du legger den andre halvdelen oppå. Smør toppen og sidene med resten av kremen, pynt med jordbær og blåbær.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/
IMG_0006

Ønsker du denne kaken melkefri kan du lage krem av kokosmelk i stedet for fløte. Sett et par bokser med kokosmelk i kjøleskapet og visp den harde delen som legger seg øverst til en krem.
Du kan bruke kokosvannet til å dynke sukkerbrødet med.

IMG_0045

Kaken blir saftig og god, og jeg er ganske sikker på at ingen merker at den er sunnere.

Hipp – hipp hurra! Vi har allerede feiret i barnehagen, og de er så fine ♥ M så ikke poenget med flagg, men synes det var stas at vi gikk i tog og sang – han ville gå mer da vi var ferdige.

Håper dere får en fin fredag!
.

Psst.. nå får du bok nr 3 i rekken – Kristines Muskelmat – til halv pris.

12 kommentarer til “Sunnere bløtkake til 17.mai

 1. Maiken

  Lagde denne kaken i fjor, den var helt nydelig! Synes «vanlige» bløtkaker er aaalt for mektige og kvalmende, men det ble ikke denne, bare veldig delikat og smakfull. Og ikke for søt. Ingen i selskapet gjettet at den var sukkerfri heller:-) Håper mange prøver seg på denne, jeg tenker iallfall å gjenta suksessen.

 2. Kristine

  Så hyggelig å høre Maiken! Jeg er enig med deg, bløtkake er faktisk den kaken jeg liker minst fordi den blir for kvalmende. Måtte den smake like godt i år også 😀 ♥

 3. Annbjørg

  Det er hverken fanatisk eller dumt å lage sukkerfrie alternativer, spesielt når man har noen med diabetes i familien. Da er en slik kake helt supert! Så det er ikke nødvendigvis «slanking» som er årsaken til å bake en sunnere kake.

  God helg til deg og gutta dine, Kristine! 🙂

 4. Andrea

  Kan man bytte ut potetmelet med noe annet? Feks maisenna eller noe annet? Takk for herlige bilder og sunne tips! ?

 5. Kristine

  Vi får besøk av en med diabetes som skal feire 17.mai med oss, så her blir det en sukkerfri kake til han 🙂
  Riktig god helg, og ikke minst 17.mai! 🙂

 6. Kristine

  Oi, litt usikker på om maismel blir det samme – det gjør vel egentlig det? Jeg ville ha prøvd 🙂

 7. Madelen

  Ikke bare er det et sunnere alternativ, men også et alternativ til folk som sliter med ulike allergier. Det er hyggelig at også de kan lage noe søtt til 17 Mai 🙂 PS; liker at du har brukt ekte ingredienser til kremen, så blir den på en måte ikke så altfor langt unna en vanlig kake heller – skal man tenke smaksmessig!

  – Med ønske om en god pinse, og fin feiring av nasjonaldagen!

 8. Kristine

  Ja – jeg er veldig for ulike alternativer og valg, uansett hva årsakene bak måtte være 🙂
  Takk det samme til deg Madelen! ♥

 9. Annonym

  Supert med sunnere og sukkerfrie alternativer! Syns absolutt ikke du skal tenke for mye på fanatikere når du deler oppskrifter, er ingenting galt i å spise sunnere mat. Skal man tenke at «det er bare en gang i året» til alt, blir det fort veeldig mange anledninger som «bare» er en gang i året, bursdager, bursdag til naboen, jul, osv osv.. Og som flere skriver over her, supert for de som må ha det sukkerfritt/glutenfritt 🙂

Det er stengt for kommentarer.