Smakfulle falafler og dagens treningsøkt

/inneholder sponsorlink

Hei!

Her får dere dagens kjøttfrie middagstips;

IMG_9259

Falafler! Superdigge med crispy overflate og myke inni, jeg har laget de flere ganger og det er på tide at dere får oppskriften igjen.

IMG_9272

Falafler
Yields 7
Write a review
Print
Ingredients
 1. 240 g kikerter (kokte/hermetiserte)
 2. 1 ss olje
 3. 1 ss (20g) havremel
 4. en neve spinat (eller koriander om du liker det)
 5. ½ hvitløksfedd
 6. en skive rødløk
 7. 1 ts spisskummen
 8. en klype salt, pepper, chili og kardemomme
 9. Smør til å steke i
 10. Sesamfrø til å strø over før servering
Instructions
 1. Mos alt sammen med en stavmikser, stek i en smurt panne på middels varme. Jeg lot de steke i litt smør 4-5 minutter på hver side – da fikk de en sprø og crispy overflate og varme og myke i midten.
Notes
 1. ca 70 kcal per stk.
Kristine Weber http://www.kriweb.no/

IMG_9251

Serveres gjerne med hvitløksdip og pitabrød, men det bestemmer du selv. Lomper funker også fint, jeg har prøvd 😉

IMG_9267

Mini smakte på dem, men det holdt med én bit. Nå skal det sies at han er ekstremt kresen for tiden. Vi voksne gaflet imidlertid i oss rubbel og bit – håper det smaker!

Dagens trening;
Knebøy til boks 6×4
Rumenske markløft 8×3
Liggende lårcurl 8×3
Ro i slynge
8×3
Glute ham raise 8×4
Nedtrekk 10×3
Wood chopper 8×3

Jeg varmer som regel opp ved å sitte i dyp knebøy og snu meg til hver side med armen strukket opp som vist under.

IMG_02021-checker

Deretter presser jeg annethvert kne ut til siden for å åpne hoftene, og avslutter gjerne med litt strikkøvelser – monster walk, kickback m.m. 

Jeg skal ærlig innrømme at jeg alltid har vært elendig på oppvarming, men jeg prøver å bli flinkere til det. Fint å få aktivert musklene før man setter igang, og ikke minst minimere risikoen for skader.

IMG_9316

IMG_9312

2xu tights     //     Mons Royale jakke

Håper dere har en fin dag ♥

8 kommentarer til “Smakfulle falafler og dagens treningsøkt

 1. Lill

  Hei!

  Fint å se at det er flere som ikke er så glad i oppvraming 🙂 Haha. Jeg ser du gjør knebøy til boks. Jeg prøvde dette i en periode fordi jeg merket at jeg kunne løfte tyngre, og tenkte at dette ville hjelpe meg på dypere knebøy også, da jeg hele tiden stagnerte der og ikke kom meg over et visst kilo., men jeg var vel like svak i dype knebøy etterpå. Hva tenker du om det? Jeg holdt vel ikke på med knebøy til boks lenger enn en mnd. Hvorfor tar du knebøy til boks? Håper du kan si noe om dette 🙂

 2. Kristine

  Hei Lill! Godt spørsmål! Jeg har aldri testet knebøy til boks, så derfor gjorde jeg det – nå skal det sies at jeg ikke fikk noe mer ut av det enn en ekstra knip i gluteus da jeg reiste meg, litt mer kontrollerte bøy på en måte. Jeg vil tro at mobilitetstrening er mer riktig om du ønsker å bli mykere/gå dypere ned i knebøy. Er du «svak» eller er det vondt?

 3. Lill

  Det er styrken det skorter på ja. Mobiliteten er bra. Lurer liksom på hva som er «hemmeligheten» bak å bli sterkere. jeg stagnerer på kroppsvekten, løfter jeg over det så merker jeg at jeg ikke er sterk nok og blir derfor også litt pysete! Har vanvittig lyst til å bli sterkere, klare f.eks. 70 kg. Ikke største ambisjonene, men det er da 10 kg mer en min vekt:)

 4. Kristine

  Det kan hjelpe med ett-bens øvelser, som et forsøk på å bygge opp hvert ben hver for seg. Ellers vil jeg tro at en svak økning hver gang du øker vektene, type 2,5 kg på hver side hver 3. eller 4.uke kan gi resultater. Ofte blir man litt pysete fordi man er alene og redd for å ikke klare å komme opp igjen, en som står bak og spotter kan gi deg den siste dytten/støtten du trenger. Men, du har kanskje prøvd dette allerede 🙂

 5. Kristine

  Hei! Enig! Skal du kun spise falaflene, så er det til 1 person ja. Men, har du ris/pitabrød/hvitløksdip og annet som tilbehør så er det nok til 2 personer 🙂

 6. Lill

  Hmm, jeg tror kanskje du sier noe der med en svak økning! Dette har jeg aldri blitt rådet til før, jeg har alltid satset på å øke 2,5kg i uken. JEg trener alene, så å ha noen til å stå bak har jeg heller ikke hatt. Men jeg har tro på dette med svakere økning, da vil kanskje selvtillitten få tid på seg også 🙂 Dette skal prøves + bli bedre på ettbeinsøvelser 🙂

 7. Kristine

  Ja, prøv! Ofte er det bedre å la kroppen «glemme» at den stadig skal sette nye rekorder ved å snike det inn litt sjeldnere. Skynde seg sakte 😉

Det er stengt for kommentarer.